E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Neděle, 28. 04. 2024
Svátek slaví Vlastislav
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Ubytování a stravování

R+B Privat

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Ubytování a stravování - Hledání

BÍLÁ VODA - DĚTSKÁ OZDRAVOVNA (Krkonoše)

Adresa: 

Harrachov

 

Dětská ozdravovna Bílá voda

Typ ubytování:

Dětská ozdravovna

Adresa:

Anenské údolí 168
512 46 Harrachov

Telefon:

+420 481 528 128

Fax:

+420 481 528 128

E-mail:

info@bilavoda.cz

www:

www.bilavoda.cz


Popis zařízení
Dětská ozdravovna Bílá voda je nestátní zdravotnické zařízení horského typu. Budova leží v Anenském údolí poblíž dolní stanice lanové dráhy na Čertovu horu. Je na ostrově mezi potokem Bílá voda a řekou Mumlavou na rozlehlém pozemku, který je lemován vzrostlými stromy, za řekou je les. Vysoké kvalitě životního prostředí přispívají nejen zmíněné vodní toky /a tedy poměrně vysoká vzdušná vlhkost/ a okolní lesy, ale i ta skutečnost, že celá oblast je plynofikovaná.

Kapacita zařízení je 40 lůžek, děti pobývají ve dvou, tří a čtyřlůžkových pokojích. Dětská ozdravovna Bílá voda je nestátní zdravotnické zařízení horského typu.

Děti k nám přijíždějí obvykle na žádost rodičů a na návrh ošetřujícího lékaře. Poskytujeme péči dětem se záněty dýchacích cest, s dráždivým kašlem, recidivujícími bronchopneumoniemi, dětem se zvýšenou nemocností, jejichž stav vyžaduje změnu klimatu, dále dětem trpícím nechutenstvím, či dětem obézním, dětem s atopickým ekzémem, enuretikům. Přijímáme děti ve věku od 5 do 15 let. Délka pobytu je stanovena na 21 dní, souhlasí-li revizní lékař, může pobyt trvat až 42 dní.

Pobyty jsou plně hrazeny zdravotními pojišťovnami.

Specifikace provozu:

celoroční

Kapacita:

40 lůžek

Služby v místě a okolí
V zimě a na podzim nabízíme dětem výlety a vycházky do okolí. Hokej, sáňkování a hry na sněhu, lyžování na přilehlých kopcích / pro zdatnější děti lyžování na místních sjezdovkách/, příp. výlety na běžkách, dále dle možností plavání v krytém bazénu některého z hotelů v Harrachově, sportovní hry v tělocvičně místní školy. Děti dále navštěvují místní sklárnu, středisko KRNAPu, Horské služby, případně místní kino, muzeum v Harrachově nebo ve Vysokém nad Jizerou, městskou knihovnu apod. V létě se děti mohou zúčastnit plavání v přírodním koupališti v Harrachově, dále pak koupání v řece Mumlavě za budovou ozdravovny, pohybové hry na přilehlém hřišti, kondiční a poznávací vycházky do hor /západní část Krkonoš/, návštěvy na hřišti minigolfu apod. Dále jsou součástí denního programu vycházky do přilehlých lesů. Některé děti /dle vyspělosti/ absolvují výlety do okolních měst /např. do Tanvaldu, Rokytnice n. Jiz., Vysokého n. Jiz apod./

Tisk zařízení

 

POŘADANÉ AKCE V OBDOBÍ 28.04.2024 AŽ 28.05.2024:


Nebyly nalezené žádné akce nebo událostí.
 

Počasí

Pondělí 29.04.

25°C
12°C

Úterý 30.04.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
26.9% (20122)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13967)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14120)

• Last minute
18.1% (13512)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (13005)

Celkem hlasů: 74726

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.