E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 29. 03. 2024
Svátek slaví Taťána
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Ubytování a stravování

Penzion RUDOLF

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Památky

Osobnosti - Beskydy (Beskydy)

Adresa: 

Hukvaldy

 

Leoš Janáček - hudební skladatel.

Petr Bezruč (vl. jméno Vladimír Vašek) - spisovatel, básník, národní umělec, autor Slezských písní. V letech 1891-1893 pracoval na poště v Místku., v Brně jako poštovní ředitel do roku 1928. Zemřel 17. února 1958 v Olomouci a je pochován v Opavě. Jeho tvorba byla spjata s příslušným historickým obdobím, ve kterém převládaly politické problémy. Zajímal se o život slezské chudiny.

Ferdiš Duša - výtvarník, grafik. Ve Frýdlantě n. Ostravicí je Památník, kde se zároveň v galerii pořádají výstavy.

Leopold Parma - věhlasný malíř, výtvarník, řídící učitel. Narodil se 30. 9. 1891 v Tiché u Frenštátu p. R. Jako učitel působil v Ostravici v letech 1914-1936. Vynikl jako dřevořezbář, jako malíř používal pastely a olejomalby. Věnoval se umělecké fotografii, umělecké scénografii.

Albín Polášek - sochař

bratři Jaroňkové - založili Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Pocházeli z Malenovic u zlína, ale roku 1909 se usadili v Rožnově.

Věra Šejvlová, rozená Pešková - sběratelka lidové kultury, zakladatelka lidového souboru Ostravica, nyní pracuje se souborem Grunik.

Jan Satina - lidový malíř, řezbář, zpěvák, vypravěč, kytarista. Narodil se 17. května 1941, celý svůj život po skončení školy pracuje na ostravické pile. Ve svých dílech zobrazuje krásu beskydské přírody, v současnosti se věnuje řezbářskému umění a nové malířské technice - malbě uhlem.

Františka Pituchová, rozená Satinová (*1928)- básnířka, lidová vypravěčka, autorka lidových písní, píše v lašském nářečí. Vystupuje se soubory Ostravica, Grunik. Je dlouholetou dopisovatelkou a spolupracovnicí národopisné společnosti při Akademii věd v Praze.

Dalibor Valášek (1961) - malíř, profesionální výtvarník. Od roku 1990 uspořádal řadu výstav a účastnil se na výstavách nejen doma, ale i v zahraničí ( Rakousko, Německo, Italie, USA).

Petr Bednář - výtvarník. Pochází z Ostravice, kde se narodil v roce 1946. Pracuje se smalty, na ocelové desky pokryté emailem ryje své kresby, vrství email, vytváří své vlastní představy. Uspořádal řadu svých vlastních výstav a zaznamenal pozoruhodné úspěchy na výstavách v Limoges a Tokiu.

Tisk zařízení

 

SEZNAM ZAŘÍZENÍ V OKOLÍ:

  Stravování

    • RESTAURACE POD HRADEM V HUKVALDECH

    • POD HRADEM RESTAURACE

  Památky

    • Zřícenina hradu Hukvaldy

    • Hrad Hukvaldy

    • Památník Leoše Janáčka

POŘADANÉ AKCE V OBDOBÍ 29.03.2024 AŽ 29.04.2024:


Nebyly nalezené žádné akce nebo událostí.
 

Počasí

Sobota 30.03.

25°C
12°C

Neděle 31.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19844)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13751)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13906)

Last minute
18.1% (13272)

Prostřednictvím internetu
17.3% (12747)

Celkem hlasů: 73520

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.