E-Česko

Travelling, Accommodation, Holiday, Free time

Bohemian, Moravian, Silesian

     
Today it is Čtvrtek, 28. 03. 2024
Name-day Soňa
Fulltext search

Section for searching:

Magazine Gulliver - Menu
Accommodation and catering

FIT CLUB EDEN PENZION

Active holiday

Stáj Théta




Magazine Gulliver

Previous page

Za kvetoucí měsíčnicí

 

Dne 14.května 2011 se v Kamenickém Šenově uskuteční již 12.ročník turistické a cykloturistické akce Za kvetoucí měsíčnicí
Každým rokem v květnu putují účastníci této akce do přírodní rezervace Líska,kde je největší výskyt měsíčnice vytrvalé(lunária rediviva)v ČR.

 

Pro zájemce pěší turistiky jsou připraveny trasy 3,14,20,30 a 50km.
Trasy 3,14 a 20 km jsou navíc obohaceny jízdou historickým autobusem RTO a patrovým londýnským autobusem Double Decker,kdy účastníky tyto autobusy odvezou ze startu v Kamenickém Šenově na rozcestí Křížový buk,odkud již budou po jednotlivých trasách pokračovat pěšky do rezervace měsíčnice a následně do cíle v Kamenickém Šenově.
Pro zájemce o cykloturistiku jsou připraveny trasy 30,50 a 75km.
Trasy letošního ročníku vedou nádhernou přírodou okolí Kamenického Šenova a Lužickými horami.Účastníci mohou zhlédnout např.Panskou skálu(kamenné varhany)v Kamenickém Šenově,skalní hrad Milštejn,vodní nádrž Naději,vrchol Klíč s nádherným rozhledem po okolí,ranč Malevil a jeho okolí,Pustý zámek s říceninou hradu Fredevald,bývalý čedičový lom Klučky nebo Zlatý vrch a mnoho dalších.A samozřejmě doufáme,že i rozkvetlou měsíčnici vytrvalou.

Start a cíl akce je v kulturním domě v Kamenickém Šenově.Prezentace bude probíhat podle jednotlivých tras a to od 6.00 hod do 10.00 hod.Jako upomínku na akci obdrží v cíli každý účastník originální pamětní list a pohled s měsíčnicí vytrvalou.U kontroly Křížový buk je pro každého připraveno malé občerstvení.

Hlavními pořadateli akce je ZVOS Preciosa-Lustry a.s. Kamenický Šenov,pojišťovna Generali,kulturní dům Kamenický Šenov a město Kamenický Šenov.
Bližší informace o akci je možné zhlédnout na našich webových stránkách www.mesicnice.estranky.cz

Pokud byste rádi strávili víkend v přírodě a zároveň chtěli něco udělat i pro své zdraví,neváhejte a přijeďte 14.5.2011 do Kamenického Šenova na turistickou a cykloturistickou akci Za kvetoucí měsíčnicí.


Petr Kožíšek
Vedoucí akce




    Previous page

     


    Weather

    Friday 29.03.

    25°C
    12°C

    Saturday 30.03.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Others
    Survey

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19772)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13693)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13855)

    Last minute
    18% (13215)

    Prostřednictvím internetu
    17.3% (12680)

    Number of contender 73215

    Login

    Your login:

    Your password:


    News by e-mail

    Enter your e-mail for sending news from server E-Czechia.cz.


     

     

     

     

     

    Copying, publishing and spreading of this server www.e-cesko.cz is recommended and acceptable. We hope that users will enjoy using materials from server www.e-cesko.cz and they will spread this address further. Project E-CESKO.cz came in the existence thanks to the government grant of the Ministry of Regional Development of the Czech Republic.