E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Chcete bydlet na zámečku a neutratit hodně peněz? ()

 

Ubytovna Zámeček ve Vratislavicích nad Nisou láká hosty na levné ubytování v Liberci na zámečku.

 

Zámeček ve Vratislavicích nad Nisou nechal postavit nejmladší ze tří synů Ignaze Ginzkeye v roce 1900. Zámeček je v pseudorenesančním slohu a je umístěný v klidném prostředí rozlehlého parku.Jako stavební materiál byla použita opuka, která měla navodit představu renesančního šlechtického sídla. Jednopatrová budova se vstupním schodištěm, sousoším a kuželovou věží se stala hlavním sídlem majitelů nedaleké továrny na výrobu koberců a dek. Kolem zámečku byl vybudován rozsáhlý sedmihektarový park s tuzemskými a cizokrajnými dřevinami. V dolní části parku bylo vyhloubeno umělé jezírko s okrasnou hrází a vedle byla postavena zámecká konírna. V jezírku sídlily labutě a park byl veřejnosti nepřístupný.

28.10. 1945 došlo ke znárodnění firmy Ginskey a vznikl národní podnik - Továrny na koberce a nábytkové látky - TOKO, který objekt převzal. Ze Zámečku se stala ubytovna pro nové mladé zaměstnance textilky. Dne 28.2.1948 zachvátil Zámeček požár, kterému podlehla střecha s věží. Při následné rekonstrukci bylo přistavěno druhé patro za účelem rozšíření ubytovny. Věž již zůstala bez kuželovité špice. Zámeček sloužil jako ubytovna až do roku 1990. Poté se stal majetkem odštěpného závodu Bytexu - společnosti Byservis. Následně přešel Zámeček do soukromého vlastnictví. Dnes slouží jako turistická ubytovna, která nabízí levné ubytování v Liberci.

Zdroj: Wikipedia


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Pátek 29.03.

    25°C
    12°C

    Sobota 30.03.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19798)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13714)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13871)

    Last minute
    18.1% (13243)

    Prostřednictvím internetu
    17.3% (12710)

    Celkem hlasů: 73336

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.