E-Česko

Reisen, Unterkunft, Urlaub, Freizeit

Böhmen, Mähren, Schlesien

     
Heute ist Čtvrtek, 28. 03. 2024
Namenstag Soňa
Fulltext - Suchung

Sektion, wo suchen:

Magazin Gulliver - Menu



Magazin Gulliver

Vorige Seite

Německo

Bavorsko

 

Příznačné pro Bavorsko jsou nedotčená příroda, zdravý vzduch, kulturní bohatství a příslovečně příjemný životní styl. Rájem pro ty, kteří hledají odpočinek i aktivní dovolenou,

 

jsou mnohá jezera, národní parky a četné přírodní a krajinné chráněné oblasti, operní festivaly,středověké hrady a městečka, nádherné zámky a barokní kostely.
Svobodný stát Bavorsko na jihu Německa se představuje spolu se svým hlavním městem Mnichovem v plnékráse jako z obrázku. Bavorské regiony jsou plné zajímavostí a jejich krása nebere konce. Monarchové, opati, kněží, měšťané a vynikající stavitelé minulých staletí po sobě zanechali stavební památky hodné obdivu a vesnice jako z obrázku. Příroda doplňuje jejich celkový vzhled svou krajinnou kulisou.

Franken - oblast v Bavorsku - se stává z krajinné mozaiky. Mnoho lesů a vod, hor a otevřených luk, sluncem vyhřáté vinice a rozsáhlé turistické oblasti charakterizují tuto oblast mezi vrchovinou Rhön a údolím Altmühltal, mezi Spessart-Main-Odenwald a pohořím Fichtelgebirge. Okouzlující krajiny a půvabná města a městečka se nabízejí k prozkoumání. Milovníci přírody zde najdou vhodné trasy, nezáleží na tom, zda pro pěší túry, jízdy na kole anebo plavbu v kanoi.
Region Allgäu- Bavorské Švábsko je orámován Horním Bavorskem a Frankami, na západě hraničí s Bádensko-Württemberskem. Krajina pozvolně stoupajícího pohoří před Alpami - Voralpenland, křišťálově čistá jezera, zelené louky a vysokoalpské pohoří zdobí region od Augsburgu a Dunaje až k Allgäu. Není divu, že zrovna zde realizoval král Ludvík II. svůj sen o jiném světě pohádkovým zámkem Neuschwanstein. Ráj pro všechny turisty, vodní sportovce v létě a lyžaře v zimě.

Bavorsko - stojí za návštěvu

Obě nejvyšší vyvýšeniny na jihu jsou Watzmann u Berchtesgadenu a Zugspitze u Garmische. Od východu na západ se prostírá Horní Bavorsko od řeky Salzach až k řece Lech, na severu sahá přes Ingolstadt a Dunaj až k údolí Altmühltal a k pohoří Jury. Působivý horský svět, půvabné Předalpí, morény a široké roviny, charakteristické řeky a přibližně 200 jezer - to vše je znakem Horního Bavorska. K tomu města a místa plná umění a kultury - především kulturní metropole Mnichov.

Východní Bavorsko, to jsou města Regensburg, Pasov a Straubing, stejně jako Dolní Bavorsko, které se prostírá mezi Dunajem a Innem. Toto území, požehnané vápencovými skalami, krápníkovými jeskyněmi, tichými říčními údolími, pestrými smíšenými lesy a oblastmi jezer, je známé především "zelenou střechou Evropy" - Bavorským lesem. Hornofalcký les, Bavorský les a jižní Dolní Bavorsko k tomu nabízí původní přírodu k putování, jízdě na kole a na koni. Moderní městský život a historické stavební památky je možno najít podél "kulturní osy Dunaje" např. dóm sv. Petra v Regensburgu anebo nejvyšší věž světa z pálených cihel v Landshutu.

Zdroj : Info-cestování.cz


    Vorige Seite

     


    Wetter

    Freitag 29.03.

    25°C
    12°C

    Samstag 30.03.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Andere
    Ankete

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19767)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13691)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13849)

    Last minute
    18% (13208)

    Prostřednictvím internetu
    17.3% (12676)

    Zahl der Stimmen 73191

    Login

    Ihr Login:

    Ihr Passwort:


    News per E-mail

    Einlegen Ihre E-mail Adresse, um die Neuigkeiten vom E-CESKO.cz zu bekommen


     

     

     

     

     

    Kopieren, Publikation und Weitergegeben von der Website www.e-cesko.cz ist erlaubt und erwünscht. Wir glauben, dass die Verwendung des Inhalts macht allen Benützer Spass. Das Projekt E-CESKO.cz ist durch dank der Unterstützung Ministerium für regionale Entwicklung entstanden.