E-Česko

Reisen, Unterkunft, Urlaub, Freizeit

Böhmen, Mähren, Schlesien

     
Heute ist Čtvrtek, 28. 03. 2024
Namenstag Soňa
Fulltext - Suchung

Sektion, wo suchen:

Magazin Gulliver - Menu



Magazin Gulliver

Vorige Seite

Středozemí

Malta

 

Díky své centrální poloze - téměř stejné vzdálenosti mezi Sicílií a Tuniskem, měly během staletí Maltézské ostrovy příležitost "přivítat" mnohé návštěvníky

 

- každý z nich tu po sobě zanechal nějaké stopy.

Během historie, od starověku až do dnešních dnů, byla Malta zaplavována událostmi, jako byla válka Říma s Kartágem, křesťanů s nevěřícími, Napoleona s Brity, spojenců s fašistickými režimy, s oponenty ve studené válce. A bylo to právě na Maltě, kde se v prosinci roku 1989 setkali president Bush a ministr Gorbačov na summitu, který ukončil padesátiletý konflikt mezi světovými velmocemi. Dnešními "mírovými okupanty" jsou miliony turistů, kteří na naše pobřeží přilétají každý rok.

Obyvatelé středozemí jsou přímořským lidem - plavili se tímto blankytně modrým mořem, podél jeho pobřeží, za obchodem, aby dobývali, objevovali, konvertovali. Maltu obývají Féničané, Řekové, Maurové, Benátčané, Janované, Španělé a Francouzi. Mnozí se tu usadili a připojili ke komunitám, které zde nalezli. Jejich vliv můžete vidět ve stylu oblékání, rysech, řeči, zvycích a přesvědčení, které se mísí mezi obyvateli středozemí.
Malta je živoucí učebnicí dějepisu. Mísí se zde trochu Itálie, Španělska i Anglie a hodně z Blízkého východu. Může se pyšnit historií starší než egyptské pyramidy a nechat si ujít zdejší památky by byl téměř hřích. Malta, to je stále modrá obloha a úžasné moře, které je rájem pro potápěče, neboť zdejší vody patří k nejčistším na světě. Nabízí možnost zdokonalit se v cizích jazycích, stačí si vybrat z místních škol, které jsou vyhlášené. Malta Vám poskytne sluníčko, nádhernou přírodu, teplo, rušný noční život a nové zážitky. Je ideální pro všechny, kdo mají rádi aktivní dovolenou. Poznejte její krásu a určitě najdete důvod, proč se sem vracet....

Zdroj : malta-dovolená-info.cz


    Vorige Seite

     


    Wetter

    Freitag 29.03.

    25°C
    12°C

    Samstag 30.03.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Andere
    Ankete

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19785)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13703)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13863)

    Last minute
    18.1% (13227)

    Prostřednictvím internetu
    17.3% (12690)

    Zahl der Stimmen 73268

    Login

    Ihr Login:

    Ihr Passwort:


    News per E-mail

    Einlegen Ihre E-mail Adresse, um die Neuigkeiten vom E-CESKO.cz zu bekommen


     

     

     

     

     

    Kopieren, Publikation und Weitergegeben von der Website www.e-cesko.cz ist erlaubt und erwünscht. Wir glauben, dass die Verwendung des Inhalts macht allen Benützer Spass. Das Projekt E-CESKO.cz ist durch dank der Unterstützung Ministerium für regionale Entwicklung entstanden.