E-Česko

Reisen, Unterkunft, Urlaub, Freizeit

Böhmen, Mähren, Schlesien

     
Heute ist Čtvrtek, 28. 03. 2024
Namenstag Soňa
Fulltext - Suchung

Sektion, wo suchen:

Magazin Gulliver - Menu



Magazin Gulliver

Vorige Seite

Kanárské ostrovy

Fuerteventura, ostrov slunce a větru

 

Romantika, která vás čeká už jen na málo místech patřících do Evropy. To je Fuerteventura.

 

Jenom vás nesmí vyvést z míry, že se na těch liduprázdných plážích nedá koupat. Příboj a silné spodní proudy rychle odradí i ty nejzdatnější plavce.
Ale nebojte se, na Fuerteventuře je mnoho pláží, na kterých se dá naopak koupat velmi dobře a bezpečně. Letoviska jako je Costa Calma, poloostrov Jandia a přístav Coralejo vás o tom rychle přesvědčí. Fuerteventuru si také oblíbili vyznavači windsurfingu, který lze na ostrově provozovat celý rok.
Pokud vás zajímají památky, na ty je Furteventura poněkud chudší, ale za návštěvu stojí bývalé hlavní město ostrova Betancurie, městečko La Oliva ve kterém sídlila vojenská správa ostrova v Casa de los Coroneles nebo kostel v městečku Pájara, jehož portál je zdoben aztéckými motivy
Ten kdo chce vyrazit na Kanárské ostrovy, a jeho hlavím cílem je opalovat se na zlatožlutých písečných plážích, pak by si měl rozhodně vybrat ostrov Fuerteventura. Ten jeho sny o koupací dovolené splní bez zklamání, jelikož nabízí jednoznačně nejkvalitnější přírodní pláže z celého souostroví. Pokud by okolní Atlantický oceán nebyl tak chladný a měl o několik stupňů více, pak bych Fuerteventuru zařadil mezi nejlepší koupací ostrovy, které jsem doposud navštívil, protože po stránce kvality pláží mnohdy nabízí více nežli některé ostrovy v Karibiku. Naprostá většina nejlepších pláží se nachází na jižním poloostrově Jandía a pak z části na severozápadním pobřeží kolem přírodního parku Dunas de Corralejo. Na své si tu přijdou také nudisti, jelikož v nudistické pláže se proměnilo velké množství pláží, i když nejsou oficiálně vedené jako nudistické. Stejně tak je Fuerteventura rájem pro vyznavače vodních sportů, zejména pak těch co milují windsurfing, jelikož zde najdou jedny z nejlepších podmínek pro tento sport. Koho přestane bavit vstřebávání slunečního záření, pak může vyrazit objevovat mnohá zajímavá místa, ačkoliv jich Fuerteventura nenabízí tolik, jako Gran Canaria či Tenerife.

Zdroj : Helena Harden


    Vorige Seite

     


    Wetter

    Freitag 29.03.

    25°C
    12°C

    Samstag 30.03.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Andere
    Ankete

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19769)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13693)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13853)

    Last minute
    18% (13213)

    Prostřednictvím internetu
    17.3% (12680)

    Zahl der Stimmen 73208

    Login

    Ihr Login:

    Ihr Passwort:


    News per E-mail

    Einlegen Ihre E-mail Adresse, um die Neuigkeiten vom E-CESKO.cz zu bekommen


     

     

     

     

     

    Kopieren, Publikation und Weitergegeben von der Website www.e-cesko.cz ist erlaubt und erwünscht. Wir glauben, dass die Verwendung des Inhalts macht allen Benützer Spass. Das Projekt E-CESKO.cz ist durch dank der Unterstützung Ministerium für regionale Entwicklung entstanden.