E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Ubytování a stravování

Privat LUMIRO




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Spojené arabské emiráty

 

Jedna z nejneobvyklejších turistických oblastí, kterou Spojené arabské emiráty jistě jsou, vám předkládá jak kulturu vracející se až k počátkům lidské civilizace,

 

tak i možnost celoročního koupání u překrásných pláží Arabského zálivu.
Hlavní město: Abú Zabí (363 000 obyv.)
Další města (tis. obyv.): Dubaj 585, Ain 176
Správní členění: 7 emirátů
Vyhlášení nezávislosti: 1971
Forma vlády: absolutistická federativní monarchie
Státní zřízení: emirát
Počet obyvatel (2006): 2 602 713
Hustota zalidnění: 33 obyv./km2
Úřední jazyk: arabština
Vysoká úroveň nabízených služeb a čistota je tu samozřejmostí, místní hotely se řadí k nejlepším na světě. Vyzkoušet můžete jak zdejší speciality tak i jídla evropské kuchyně.

Klimatické podmínky Spojených arabských emirátů jsou od října do května přímo ideální. K tomu široká nabídka sportovního vyžití zahrnující např. lyžování na písečných dunách, golf, rybolov nebo potápění.
Vydejte se ale i na výlet za poznáním klidu pouště a cest, kterými písečné duny křižovaly starověké karavany. Pozvání kočovných beduínů na šálek sladkého čaje či kávy by se jistě stalo neopakovatelným a nezapomenutelným zážitkem.

Spojené arabské emiráty jsou zemí s relativně liberálním přístupem k prosazování zásad islámu. Částečně je tu dovoleno sledování satelitní televize, běžný evropský způsob oblékání je u žen akceptován. Na alkohol byste však v běžných obchodech nenarazili, jeho konzumace je možná pouze v soukromí, příp. v barech a restauracích hotelů. Alkoholické nápoje lze zakoupit v limitovaném množství ve specializovaných prodejnách pouze na časově omezenou licenci (která je vydávána osobám nemuslimského vyznání se souhlasem sponzora a jeho potvrzením o výši měsíčního příjmu).

Kriminalita v zemi výrazně kolísá - v emirátu Abu Dhabi je např. nejmenší, oproti tomu v Dubai narůstá s počtem cizinců.

Nejvhodnější dobou k návštěvě SAE je období jarních měsíců března až května nebo podzim a říjen až prosinec. Teploty i vlhkost vzduchu tehdy nedosahují tak extrémních hodnot.
V závislosti na vysoké intenzitě slunečního záření je nutné používat kosmetické prostředky s vysokým ochranným filtrem a sluneční brýle. Koupání v moři lze doporučit výhradně na chráněných plážích.

Veškeré turistické služby (ubytování, stravování, kulturní vyžití i sport) se ve Spojených arabských emirátech vyznačují vysokou úrovní. Široký výběr zboží z celého světa se vám nabízí v obchodech s denním provozem až do pozdních nočních hodin. Se vším však souvisí poměrně vysoké finanční nároky na dovolenou v této asijské zemi, a to zejména není-li pobyt zprostředkován cestovní kanceláří.

Při dodržování základních pravidel hygieny se není třeba obávat nákazy z potravin. K pití je však lépe užívat vodu balenou.

Zdroj : Garida.cz


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Pátek 29.03.

    25°C
    12°C

    Sobota 30.03.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19787)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13703)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13865)

    Last minute
    18.1% (13231)

    Prostřednictvím internetu
    17.3% (12698)

    Celkem hlasů: 73284

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.