E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Itálie

Ostrov Capri

 

Italský ostrov Capri leží v Tyrhénském moři u západního pobřeží jižní části Itálie, jen několik kilometrů od významného přístavního města Neapol známého italským rčením "Vidět Neapol a zemřít".

 

Ostrov je pouze 6,7 km dlouhý a 2,7 km široký, což je ideální velikost ostrova pro pěší chůzi bez nutnosti použití veřejné či jiné dopravy. Ačkoliv je ostrůvek Capri malý svou rozlohou, pyšní se prudkými a strmými útesy, které zadýchají v letních měsících nejednoho turistu. Nejvyšším bodem ostrova je hora Solaro, nacházející se ve výšce 589 m.n.m., odkud je východním směrem nádherný výhled na italskou pevninu, nebo opačně na širé moře. Tím že je ostrov velkým lákadlem v této části Itálie, žije zde na malém prostoru poměrně velké množství obyvatel. Ve východní části v městečku Capri žije asi 8000 obyvatel. To leží nad hlavním přístavištěm Marina Grande kam připlouvají veškeré lodě z pevniny a zároveň odtud vyplouvají malé loďky na okružní plavbu kolem ostrova. V jižní části v Anacapri žije dalších zhruba 7000 obyvatel. Pro méně fyzicky zdatné jedince odtud vede lanovka na vrchol hory Soleno.
Optimální doba pro návštěvu je v období před a po sezóně, jelikož v červenci a srpnu zde slunce má velkou sílu a místo vychutnávání atmosféry a nádherných výhledů budete hledat místa ke zchlazení. I v polovině října je zde teplota moře stalé vhodná ke koupání.
Samozřejmostí je návštěva stejnojmenného městečka Capri s miniaturním náměstíčkem a množstvím obchodů renomovaných výrobců oblečení a módních doplňků italské produkce. Po průchodu městečkem do jižní části narazíte na zahrady s velkým množstvím kaktusů a balkonů s překrásným výhledem na strmé skaliska. Odtud vede klikatá stezka s příkrým klesáním k moři do místa zvaného Marina Piccola, kde se lze na malých plážích zchladit v moři. Pokud Vám zbudou síly, tak pak lze ještě navštívit buď pěšky nebo po přesunu autobusem do Anacapri vrchol ostrova Soleno. Ten kdo touží po poznání ostrova z moře, si může v hlavním přístavišti zaplatit plavbu kolem ostrova s návštěvou Modré jeskyně.
Přepravu na ostrov Capri zajišťuje hned několik lodních společností, čímž nevznikají žádné problémy v počtu omezených míst na palubě, či s nutností včasné rezervace. Jízdenku lze zakoupit přímo v přístavišti nazývaném Molo Beverello, odkud odplouvají pouze lokální lodě na blízké ostrovy. Tato část přístaviště se nachází přímo naproti hradbám opevnění, viz. fotky. Dále na jih je už pouze část pro trajekty mířící do vzdálenějších míst Itálie, či Evropy. Pokud plánujete ušetřit nějaké to Euro, pak lze použít pomalejšího trajektu pro osobní auta místo rychlolodí, který ale jezdí pouze třikrát denně. Jízda trvá 90 minut oproti obvyklým 45 minutám. Při cestě zpět z ostrova se jízdenka nakupuje přímo v přístavišti Marina Grande na Capri.

www.luko2.com


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Pátek 29.03.

    25°C
    12°C

    Sobota 30.03.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19772)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13693)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13855)

    Last minute
    18% (13215)

    Prostřednictvím internetu
    17.3% (12680)

    Celkem hlasů: 73215

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.