E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Ubytování a stravování

Penzion Apollo - Hlinné




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Kanárské ostrovy

Tenerife

 

Tenerife je největší z Kanárských ostrovů a nachází se 125 km od západního pobřeží severozápadní Afriky. Rozloha ostrova je 2057 čtverečných kilometrů. Z přírodních krás

 

ostrova můžete obdivovat sopku Pico del Teide - 3714 m, která je zároveň nejvyšší horou španělského království. Vrchol je vidět ze všech ostatních ostrovů. Ostrov je nazýván zemí dvou kontinentů - sever ostrova je naprosto odlišný od jihu. Severní část ostrova je díky klimatu velmi úrodná, tudíž důležitá pro zemědělství a hospodářství. Jižní oblast je využívána zejména turisticky. Průměrné teploty na ostrově se pohybují v létě mezi 18 - 25 stupni a v zimě mezi 18 - 20 stupni. Teplota vody se pohybuje od 19 do 23 stupňů.
Přestože Kanárské ostrovy náleží Španělsku, má Tenerife svoji vlastní vládu. Španělskou monarchii reprezentuje král Juan Carlos s manželkou Sofií. Princ Felipe je následníkem trůnu.
Historie a památky
Ostrov Tenerife byl údajně navštěvován už v letech 1100 až 800 před Kristem. Portugalští mořeplavci jej znovuobjevili v roce 1341. Tenerifu jako poslední z Kanárských ostrovů dobyli Španělé v roce 1495. Po několik dalších století je charakteristické šíření křesťanství, časté změny podmínek pro hospodářství a pěstování zemědělských plodin a následné vystěhování původních obyvatel. Po roce 1960 se stala hlavním odvětvím hospodářská turistika. Z kulturních památek lze na ostrově nalézt v původním stavu feudální paláce, kostely a kláštery ze 17 a 18. století, např. překrásný barokní chrám Nuestra Senora de la Conception, dále můžete navštívit Loro Parque - tropickou zahradu s plameňáky, papoušky a bazénem s delfíny nebo botanickou zahradu v Puerto de la Cruz.
Nákupy a restaurace
Měnovou jednotkou na ostrovech je španělská peseta. Přepočet je přibližně 100,-Kč za 480 PTS. Ceny potravin jsou asi o 10 - 20% vyšší než u nás. Hlavní potravinou na ostrově jsou ryby a jiné produkty moře, drůbež, králičí maso, brambory a zelenina. Velmi rozšířené jsou pokrmy s česnekem. Voda na Tenerife je pitná, obsahující vápník a minerály, ale nedoporučuje se pít ani převařovat. Pitná voda v lahvích se prodává v 1l a 5l lahvích. Obchody a supermarkety jsou ve všední dny otevřeny do 19 nebo 20:00. V sobotu dopoledne, někde i odpoledne, podobně jako u nás. Na Tenerife je velká škála mezinárodních restaurací. Místní restaurace jsou daleko levnější než restaurace po celé Evropě.

Zdroj : Horizont travel


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Pátek 29.03.

    25°C
    12°C

    Sobota 30.03.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19776)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13697)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13856)

    Last minute
    18% (13215)

    Prostřednictvím internetu
    17.3% (12680)

    Celkem hlasů: 73224

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.