E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Francouzská Polynésie

Tahiti

 

Tahiti je hornatý ostrov, kterému dominuje vrchol hory Orohena se svými 2.241 metry, která se tyčí hned vedle ostatních známých horských siluet Aorai (2.066 m), Diadem (1.321 m) a poblíž hory,

 

které dal jméno Dumont d´Urville, hory Marau (1.493 m).
Hlavní město Papeete se rozkládá na severovýchodním pobřeží spolu s přístavem chráněným útesy. Město Papeete, které je politickým a ekonomickým srdcem země, je ohraničeno pruhem pobřeží a pásem hor, obklopeno ostrovy, které jsou nyní pokryty luxusními residencemi.
Tvarem obrovského kruhu velký ostrov Tahiti Nui je protnut hlubokými, nádhernými údolími a je spojen s hornatým malým Tahiti Iti. Tahitské pohoří nabízí velmi zajímavé okouzlující procházky pro návštěvníky v přírodních údolích světla a stínu , v katedrále kapradinových stromů. Uvidíte působivé vodopády a objevíte tajemné jeskyně a strmá archeologická místa známá z legend. Vysoké údolí řeky Papenoo, které ústí do soutěsky Maroto a do kráteru jezera Vahiria (kde úhoři mají uši), spolu s přírodní rezervací Fenua ai a jejími pobřežními útesy na poloostrově Pari, vzbudí schopnost vnímat zázraky a přitáhne pozornost všech těch, kteří milují divokou a nezfalšovanou přírodu.
Skalnaté pobřeží na západní straně ostrova Tahiti nabízí okázalé výhledy a dlouhé černé písečné pláže s ideálními vlnami pro surfování.
Hlavní město Papeete bylo kdysi nazýváno Las Vegas Pacifiku, ale není to zdaleka tak horké. Na zdejší poměry jde o skutečnou metropoli, ale pořád jde jen o předražené stotisícové město s přístavem, obchodními centry a mnoha turistickými lákadly. Když zde (10 km západním směrem na Matavai Bay) Cook v roce 1769 km zakotvil - nebylo místo osídleno, v následujícím století se stalo administrativním centrem a královským městem, ale na počátku 20. století zde stále žilo méně než 5000 lidí, během druhé světové války to bylo 10 000 obyvatel a na počátku šedesátých let dvojnásobek. Dnes je to pulzující město, které ožívá ve večerních hodinách. Najdete zde desítky barů a restaurací a zábava se může protáhnout až do ranních hodin.

Zdroj : Tahiti


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Pátek 29.03.

    25°C
    12°C

    Sobota 30.03.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    • Doporučení kamaráda
    27% (19776)

    • Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13697)

    • Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13856)

    • Last minute
    18.1% (13218)

    • Prostřednictvím internetu
    17.3% (12680)

    Celkem hlasů: 73227

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.