E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Druhé největší město Austrálie s evropskou kulturou

Melbourne, skvost Zeleného kontinentu

 

Melbourne je lokalizován v jihovýchodním rohu Austrálie pevniny, přibližně 800 kilometrů jihozápadní hlavní město nejmenšího australského státu Victoria a druhé největší město

 

Austrálie. Ideální destinace, multikulturní město. Móda, divadlo, restaurace, zahrady a parky, pláže i architektura symbolizují minulost i tradici města a tím zvyšují přitažlivost metropole. Je pulsující, ale bezpečné. Jeho atmosféra je provázena stálým příjemným počasím nikdy není příliš vedro ani příliš zima. Z australských měst je považováno za nejvíce poevropštělé a jeho slávu obohacuje několik významných akcí namátkou Grand Prix Formule 1, Ford Australian Open aj. Ze zajímavostí uvádíme například centrum Docklands se supermoderním stadionem pro 95 tisíc diváků, 137 patrový mrakodrap, čtvrté největší Crown Casino na světě, město má největší předpoklady stát se centrem světového businessu, zábavy a sportu. Nejoblíbenější pro turisty i studenty je procházka po umělecké Chapel Street nebo Brunswick Street dát si oběd či kávu v příjemném prostředí s možností výběru několika světových kuchyní. Během roku probíhá ve městě také spoustu kulturních - Comedy Festival, International Film Festival, Summer Music Festival a další atrakce.
Vraťme se ale do středu Melbourne a k markodrapu Rialto. Podíváte-li se totiž z Rialta o něco více na východ, spatříte jezero Albert Park Lake, kolem něhož vede dráha, kterou jistě dobře znají příznivci Formule 1. Jednou v roce (přesněji řečeno s počátkem podzimu, pro Čechy tedy s přicházejícím jarem) je tato silnice uzavřena, aby se zde utkali nejlepší jezdci tohoto adrealinového sportu.
Z Rialta se však dá dohlédnout mnohem dál, nejen na nejpopulárnější pláž St. Kilda Beach, ale také na vzdálenější kopce zvané Dandenong Ranges. Stejně jako v Čechách, mnoho Australanů vyznává víkendy na svých chatách. Jejich víkendová sídla naleznete nejen u moře, ale právě i v kopcích, které se už mohou nazývat bušemi. Kromě překrásné přírody zde najdete i mnoho atrakcí, které jsou pro turisty, ale i pro místní, připraveny.
Mezi ně patří např. Puffing Billy ? parní vláček, který Vás povozí buší. Od samého začátku máte pocit, že jste se náhle ocitli na počátku železnic, kdy průvodčí oznamovali odjezd vlaku zvoněním na velký zvonec a na každé zastávce na Vás čekal prodavač s občerstvením, který obcházel okénka vláčku. Vy se pak jen můžete kochat tím, co australská buš nabízí a poslouchat klasické houkání parní lokomotivy.
Další atrakcí Dandenongu je William Ricketts Sanctuary. Jde o park ukrytý v buši, pojmenovaný po sochaři Williamu Rickettovi. Jeho prazvláštní sochy, vytvořené částečně z kamene a zasazené do stromů Vás zcela jistě nenechají klidnými.

Zdroj : Web volný


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Pátek 29.03.

    25°C
    12°C

    Sobota 30.03.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19798)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13713)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13871)

    Last minute
    18.1% (13243)

    Prostřednictvím internetu
    17.3% (12710)

    Celkem hlasů: 73335

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.