E-Česko

Reisen, Unterkunft, Urlaub, Freizeit

Böhmen, Mähren, Schlesien

     
Heute ist Úterý, 16. 04. 2024
Namenstag Irena
Fulltext - Suchung

Sektion, wo suchen:

Magazin Gulliver - Menu



Magazin Gulliver

Vorige Seite

Těšínsko

Vodní nádrž Žermanice

 

Údolní nádrž Žermanice se svou čistou vodou a výhledem na panorama Beskyd, zejména pak nejvyšší vrchol - Lysou horu, je jedním z nejvyhledávanějších a nejoblíbenějších

 

míst v Moravskoslezském kraji, určených pro relaxaci, aktivní dovolenou i rybaření.
V krásné krajině Těšínské pahorkatiny byla v 60. Letech postavena údolní nádrž Žermanice. Jejím úkolem bylo zajistit pro tuto rozsáhlou oblast dostatek vody, výrobu el. energie a ochránit rozsáhlé území před velkými vodami z nedalekých Beskyd. Kromě toho umožnit rekreaci početnému obyvatelstvu. Pobyt v uklidňující přírodě, provozování různých vodních sportů a samozřejmě také rybaření Nádrž byla vybudována v nadmořské výšce 320 m na řece Lučině a vznikla tak vodní plocha kolem 248 ha s maximální hloubkou 28 m. Délka vzdutí zasahuje do vzdálenosti 4,7 km.Přehradní hráz je 37,9 m vysoká a v koruně 314 m dlouhá.
Protože je nádrž v mělkém, chráněném a prosluněném údolí s povlovnými břehy, je pohyb kolem ní pohodlný a tím se stává přitažlivou pro rekreaci. Je vyhledávaným místem pro obyvatele z Ostravy a ostatních průmyslových lokalit, kteří zde mohou trávit chvíle odpočinku. Nádrž leží přibližně 5km jižně od Havířova a cca 7 km severovýchodně od Frýdku-Místku.
V nádrži žije spousta druhů ryb. Rybářům, kteří krajem projíždějí, můžeme napovědět, že v okolí je řada středisek, kde se lze ubytovat i slušně najíst. Známá jsou místa jako motorest a autokemp Lučina, restaurace v Soběšovicích a jiné. Silniční spojení je po trase Ostrava-Havířov-Žermanice. Z Havířova zajíždí k hrázi i MHD. Nádrž je dostupná z Frýdku-Místku nebo Českého Těšína po trase Lučina-Žermanice-Domaslavice-Vojkovice.

Zdroj : Fishnet


    Vorige Seite

     


    Wetter

    Mittwoch 17.04.

    25°C
    12°C

    Donnerstag 18.04.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Andere
    Ankete

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19895)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13777)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13930)

    Last minute
    18.1% (13302)

    Prostřednictvím internetu
    17.3% (12780)

    Zahl der Stimmen 73684

    Login

    Ihr Login:

    Ihr Passwort:


    News per E-mail

    Einlegen Ihre E-mail Adresse, um die Neuigkeiten vom E-CESKO.cz zu bekommen


     

     

     

     

     

    Kopieren, Publikation und Weitergegeben von der Website www.e-cesko.cz ist erlaubt und erwünscht. Wir glauben, dass die Verwendung des Inhalts macht allen Benützer Spass. Das Projekt E-CESKO.cz ist durch dank der Unterstützung Ministerium für regionale Entwicklung entstanden.