E-Česko

Reisen, Unterkunft, Urlaub, Freizeit

Böhmen, Mähren, Schlesien

     
Heute ist Čtvrtek, 28. 03. 2024
Namenstag Soňa
Fulltext - Suchung

Sektion, wo suchen:

Magazin Gulliver - Menu



Magazin Gulliver

Vorige Seite

Karlovarsko

Lázně Jáchymov

 

Lázeňské městečko vzniklo v 16. stol. jako významné hornické město. Má zajímavou historii: těžba a zpracování stříbra, ražba tolarů, první hornická škola, výroba uranových barev,

 

později také radia, první radonové lázně, těžba strategicky významné suroviny po druhé světové válce. Světonázorový střet protestanství (pod vlivem M. Luthera) a rekatolizace. Z pamětihodností stojí za zhlédnutí: královská mincovna-muzeum, radnice, kostel sv. Jáchyma, Špitální kostelík, kamenné portály měšt'anských domů, zbytky šlikovského hradu. Symbolem hornické minulosti je těžní věž nejstaršího (dnes lázeňského) dolu Svornost. Významné osobnosti připomínají pamětní desky: zakladatele města hraběte Štépána Šlika, lékaře a učence G. Agricoly, manželů Curieových. V evangelickém kostelíku je pamětní síň J. Mathesia (Lutherův žák). V okolí města jsou vhodné lyžařské svahy s vleky, poblíž areál zimních sportů, kde se pořádají mezinárodní závody v biatlonu, přebory v běhu na lyžích, závody psích spřežení a jiné akce. Lesy i po horských loukách vedou zajímavé trasy pro pěší i cyklistickou turistiku. Možnost moderního ubytování nabízí přímo město nebo jeho osady Mariánská, Nové Město a Suchá.

Zdroj : Bohemia Net


    Vorige Seite

     


    Wetter

    Freitag 29.03.

    25°C
    12°C

    Samstag 30.03.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Andere
    Ankete

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19772)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13693)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13855)

    Last minute
    18% (13215)

    Prostřednictvím internetu
    17.3% (12680)

    Zahl der Stimmen 73215

    Login

    Ihr Login:

    Ihr Passwort:


    News per E-mail

    Einlegen Ihre E-mail Adresse, um die Neuigkeiten vom E-CESKO.cz zu bekommen


     

     

     

     

     

    Kopieren, Publikation und Weitergegeben von der Website www.e-cesko.cz ist erlaubt und erwünscht. Wir glauben, dass die Verwendung des Inhalts macht allen Benützer Spass. Das Projekt E-CESKO.cz ist durch dank der Unterstützung Ministerium für regionale Entwicklung entstanden.