E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Thajsko

Země úsměvů

 

Thajsko, země úsměvů, nádherných historických památek, bělostných pláží, tisíce ostrůvků, výborné kuchyně, krásných hor a džunglí. O Thajsku bylo už napsáno tisíce stran, které tuto zemi

 

představují ze všech stran - jako ráj, ale také i jako peklo. Pokud do země cestujete jako dychtivý turista, opravdu tu ráj naleznete. To dokládá i fakt, že snad každý český turista, který se rozhodne cestovat do exotické země, si vybere jako svou první zemi Thajsko. Thajsko totiž opravdu nabízí vše, a pokud máte oči otevřené a nejste typičtí plážoví povaleči, nemůže vás země zklamat.
Jak již bylo řečeno, Thajsko je zemí exotickou, a to v plném slova smyslu. Příroda, památky, kuchyně, lidé, způsob života a přemýšlení, ale hlavně náboženství. Z toho všeho dokáže Thajsko namixovat výborný koktejl, který je téměř kouzelný. Po jeho požití totiž alespoň na chvíli dokážete zapomenout na vaše běžné problémy doma, a pokud je Thajsko opravdu první exotickou zemí, kam cestujete, mnohdy bude pro vás koktejl opravdu silný. Samozřejmě v pozitivním slova smyslu. Ale aby nedošlo k mýlce, i když do Thajska pocestujete po desáté, vždy budete mít co objevovat a vždy vás něco překvapí.
Téměř vše, co je zde odlišné od našeho způsobu života, je spojeno s náboženstvím. V tom je totiž prazáklad všeho, co místní obyvatelé činí, a také toho, jak přemýšlejí o životě. Před cestou do Thajska je proto dobré poučit se o zdejších zvycích, abyste, i když neúmyslně, nebyli nezdvořilí, nebo se dokonce neprovinili proti zákonu. Jako nejzákladnější pravidlo si zapamatujte tyto tři věci. V Thajsku je nedotknutelný král a jeho rodina a Buddha. Na nikoho tady nezapůsobíte rozčilováním, agresivitou a křikem. A je také velmi dobré připomenout, že v Thajsku hrozí opravdu vysoké tresty za drogy. To je naprosto v pořádku, protože nemůžeme mít této mírumilovné buddhistické zemi za zlé, že se musí bránit proti neřestem západního světa.
Kdy je nejlepší do Thajska jet?
Thajské počasí je často velmi bouřlivé, s celoroční vlhkostí, s raketově stoupajícími teplotami a dešti, které se dají přirovnat k dešťům biblickým. Obecně je nejlepší doba pro návštěvu v chladnějším, suchém období od listopadu do března. Není proto žádný div, že památky v těchto měsících praskají ve švech. Každoročně navštíví Thajsko kolem 6 milionů turistů.
Horko, které zde nastává v období od března do července, může být opravdu nesnesitelné, ačkoliv období dešťů, které trvá většinou od června do října, je nejméně předvídatelné, co se týče počasí. Pokud cestujete na sever, jsou nejlepší měsíce pro návštěvu od poloviny listopadu do prosince, a pokud se chystáte na jih, je nejlépe jet od března do května. Co se týká kulturních akci, které jsou většinou spjaty s budhistickými a brahmanskými rituály, těch se v Thajsku pořádá nespočet každý měsíc.

Zdroj : Thajsko


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Pátek 29.03.

    25°C
    12°C

    Sobota 30.03.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19772)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13693)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13855)

    Last minute
    18% (13215)

    Prostřednictvím internetu
    17.3% (12680)

    Celkem hlasů: 73215

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.