E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 29. 03. 2024
Svátek slaví Taťána
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

07.10.2019

Mezinárodní strojírenský veletrh 2019

 

Mezinárodní strojírenský veletrh je nejvýznamnější průmyslový veletrh ve střední Evropě, s každoroční účastí více než 1 600 vystavovatelů a 80 000 návštěvníků. Ze zahraničí přijíždí přes 50% vystavovatelů a 10% návštěvníků. 98 % vystavovatelů navázalo kontakty s potenciálními tuzemskými či zahraničními zákazníky.

 

Zastoupeny jsou všechny klíčové oblasti strojírenského a elektrotechnického průmyslu.

Hlavním tématem MSV je Průmysl 4.0 a digitální továrna 2.0, tedy digitalizace výroby, jeden z hlavních směrů inovačního procesu.

Expozice Digitální továrna 2.0 bude koncentrovat informace a řešení zaměřená na digitální budoucnost. Zájemci zde poznají principy digitalizace i jednotlivé výrobky, nástroje a řešení prostřednictvím prezentací vystavovatelů.

V roce 2019 se souběžně s MSV konají i veletrhy Transport a logistika a ENVITECH. Zvýrazněným tématem veletrhu ENVITECH je cirkulární ekonomika nakládání s materiálními zdroji. Jde o trend, který je jednou z prioritních oblastí udržitelného rozvoje, a adaptace průmyslu a obchodu se bude ubírat právě tímto směrem.

Digitální stezka

Prostřednictvím tematických ostrůvků vznikne i tzv. Digitální stezka, která návštěvníka provede na základě specifického zájmu konkrétními fenomény, jako jsou umělá inteligence, blockchain, inteligentní robotika a mechatronika, elektromobilita, kryptobezpečnost nebo nové formy vzdělávání.

Nejrychlejší pneumobil i robotický kolotoč

Na MSV se bude prezentovat množství unikátních exponátů. Díky studentskému projektu, který garantuje Ústav Konstruování na Fakultě strojního inženýrství VUT v Brně, uvidí návštěvníci nejrychlejší pneumobil na světě. Atraktivní bude také expozice automatizační společnosti KUKA, která do Brna přiveze vyhledávanou atrakci Robocoaster. Tento robot byl jako první schválen pro provoz s cestujícími a funguje jako kolotoč. Na jeho rameno je přimontována sedačka pro dvě osoby, na které zájemci zažijí akční jízdy s divokými otáčkami i odvážnými přemety.

Česká národní expozice The Country For The Future

Česko nově svůj ekonomický potenciál prezentuje pod značkou Czech Republic: The Country For The Future. Na MSV se tak vůbec poprvé pod jednou střechou společně představí třináct státních institucí: Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, Ministerstvo zahraničních věcí ČR, Ministerstvo obrany ČR, Agentura pro podnikání a inovace, CzechInvest, CzechTrade, Česká exportní banka, Česká rozvojová agentura, Českomoravská záruční a rozvojová banka, Exportní garanční a pojišťovací společnost, Technologická agentura ČR, Úřad průmyslového vlastnictví a Strojírenský zkušební ústav.

Zájemcům o jejich služby pomohou řadou nástrojů v jednotlivých fázích podnikání od inovativní myšlenky přes její realizaci až po export technologií do zahraničí. Konzultace profesionálů z jednotlivých agentur doplní doprovodný program expozice s řadou specializovaných seminářů. Expozici najdou návštěvníci v pavilonu Z.

Od Baskicka po Čínu: celý svět vystavuje v Brně!

Na MSV každý rok míří firmy z nejméně tří desítek zemí a ani letos tomu nebude jinak. Z více než 1 600 vystavovatelů bude polovina zahraničních a lídři světového trhu do Brna přivezou to nejlepší ze své nabídky od supervýkonných obráběcích strojů až po průmyslové roboty poslední generace. Nejvíce zahraničních vystavovatelů přijede opět z Německa, odkud jsou ohlášeny také dvě tradiční oficiální účasti zaštítěné spolkovými zeměmi (Bavorsko a země Sasko, Sasko-Anhaltsko a Durynsko).

Slovensko se představí pod hlavičkou Slovenské agentury pro rozvoj investic a obchodu SARIO v pavilonu V. Návštěvníci dále uvidí také oficiální expozice Baskicka, Běloruska, Číny, Francie, Indie, Itálie, Rakouska, Ruska či Taiwanu. Letošní novinkou je oficiální expozice Maďarska. V novodobé historii MSV jde o premiérovou účast Maďarska na této úrovni.

Doprovodný program

Doprovodný program se skládá především z konferencí a odborných setkání. První tři dny bude souběžně s MSV probíhat akce Kontakt-Kontrakt, která propojuje výhody tradiční veletržní účasti a stále populárnějšího setkávání obchodních partnerů v tváří tvář s přesným časem a místem domluveným předem. Ve čtvrtek 10. 10. se uskuteční také Veletrh pracovních příležitostí JOB FAIR MSV 2019, který nabídne zájemcům možnost najít si práci či studijní stáž v technických oborech.

MSV je tradičně věnována vysoká mediální pozornost, akredituje se přibližně 300 novinářů. Součástí veletrhu je špičkový doprovodný program odborných konferencí, seminářů a workshopů na aktuální technická, obchodní a ekonomická témata.

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Pátek 29.03.

25°C
12°C

Sobota 30.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
27% (19803)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13716)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13872)

• Last minute
18.1% (13247)

• Prostřednictvím internetu
17.3% (12710)

Celkem hlasů: 73348

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.