E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 29. 03. 2024
Svátek slaví Taťána
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

01.10.2019

Festival DEN ARCHITEKTURY 2019

 

V desítkách měst a obcí po celé České i Slovenské republice vypukne v půlce podzimu již devátý ročník festivalu DEN ARCHITEKTURY. Rok 2019 je spjatý hned s několika výročími a významné milníky domácí i evropské historie se tak přirozeně promítají i do letošního programu festivalu.

 

Hlavním tématem je tzv. Svobodná architektura ? stavby vzniklé u nás po roce 1989.

Den Architektury se zaměří na tzv. Svobodnou architekturu a oslaví také 100 let Bauhausu.

Festival potrvá sedm dní a odehraje se ve více jak osmdesáti městech a obcích a na rekordních šestnácti místech na Slovensku. Už nyní se můžeme těšit na mimořádně pestrou paletu akcí, jako jsou prohlídky jindy nepřístupných staveb v rámci Hurá dovnitř!, urbanistické i historické procházky, workshopy, představení a samozřejmě na odborné přednášky či filmové projekce. Samostatnou kapitolou bude již tradičně festival Film a Architektura. Festival předehřeje jako warm-up premiéra filmu The Human Shelter v pražském kině Světozor. Oficiálně pak Den Architektury zahájí ve čtvrtek 3. října přednáška belgického studia Rotor a hlavní část programu se odehraje tradičně o víkendu 5. - 6. října. Den Architektury zakončí hudební zpracování klasiky němého filmu Kabinet doktora Caligariho od uskupení Forma, které se odehraje u příležitosti světového dne architektury, dne 7. října v kině Světozor. Návštěvníci budou mít možnost při této příležitosti prozkoumat i zázemí kina a dozvědět se něco o architektonickém řešení kina.

Podrobný program mezinárodního festivalu Den architektury 2019 v jednotlivých městech v ČR i na Slovensku bude včetně otevřených budov v rámci Hurá dovnitř! k dispozici www.denarchitektury.cz.

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Pátek 29.03.

25°C
12°C

Sobota 30.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19803)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13717)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13872)

Last minute
18.1% (13247)

Prostřednictvím internetu
17.3% (12710)

Celkem hlasů: 73349

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.