E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 29. 03. 2024
Svátek slaví Taťána
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

14.09.2012

Na Klínovci zkouší novou lanovku. Prvními pasažéry bylo 380 sudů piva

 

Zatěžkávací zkouškou prošla v úterý na krušnohorském Klínovci nově dokončená čtyřsedačková lanovka, která nahradí kapacitně nedostačující kotvy na sjezdovce Přemostěná. K jejímu zkušebnímu zatížení posloužilo 380 sudů s pivem o celkové váze 23,5 tuny.

 

Zatěžkávací zkouška lanovky Suzuki na sjezdovce Přemostěná, na lanovce se vozí 380 sudů desetistupňového piva. | foto: Martin Stolař, MF DNES
"Sudy jsme naskládali na sedačky nové lanovky a staly se tak jejími prvními pasažéry," říká Adam Svačina, mluvčí klínoveckého skiareálu.
Díky simulovanému zatížení mohli technici ověřit, jak se obsazená lanovka chová při různých jízdních režimech nebo náhlém zastavení.

Nová lanová dráha od renomovaného výrobce Doppelmayr dostala podle partnera areálu jméno Suzuki.
Lyžaře by na Klínovci měla vozit už letos v zimě. "Za hodinu přepraví přibližně 2 400 lidí," konstatuje Svačina.
Její dolní stanici najdou lyžaři na stejném místě, kde nastupovali na původní kotvu na sjezdovce Přemostěná.
Stavba nové lanové dráhy je součástí druhé etapy rozsáhlé modernizace Skiareálu Klínovec.
Ta letos kromě samotné lanovky zahrnovala také nákup nové rolby, zasněžovacího systému a další stavební práce. "Celkové náklady na druhou etapu byly devadesát milionů korun," říká Adam Svačina.
Při první etapě na Klínovci v roce 2011 postavili moderní čtyřsedačkovou lanovku CineStar Express s oranžovými kryty, rozšířili síť sněhových děl a také prodloužili sjezdovku Pařezovka na 1 500 metrů.

Skiareál investuje, ceny jízdného porostou
Hlavně z důvodu pokračujících investic uvažují provozovatelé Skiareálu Klínovec o zvýšení cen jízdného v nadcházející zimní sezoně. "Ceny budeme zvedat maximálně o několik desítek korun," ujišťuje Adam Svačina.
Lyžaři budou mít také možnost občerstvit se na více místech. "Zároveň dojde i ke zvýšení kvality služeb, protože bufety a restaurace bude nově provozovat přímo Skiareál Klínovec," říká Svačina.
Na Klínovci také pokračují úpravy sjezdovky na jáchymovském svahu a výstavba další nové lanovky z Jáchymova. Ta bude stát na místě původní jednosedačkové dráhy z roku 1965.
Nová sjezdovka Jáchymovská bude dlouhá necelé tři kilometry a široká přibližně 50 metrů. "To už je na české poměry docela solidní šířka," konstatuje Adam Svačina.

Zdroj: http://cestovani.idnes.cz/nova-lanovka-suzuki-na-klinovci-prosla-zatezkavaci-zkouskou-ptw-/tipy-na-vylet.aspx?c=A120911_143017_vary-zpravy_slv

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 30.03.

25°C
12°C

Neděle 31.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
27% (19806)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13719)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13874)

• Last minute
18.1% (13249)

• Prostřednictvím internetu
17.3% (12715)

Celkem hlasů: 73363

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.