E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Úterý, 19. 03. 2024
Svátek slaví Josef
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

14.12.2009

Skiareály zasněžují, lyžaři mohou do hor vyrazit příští víkend

 

Provozovatelé českých skiareálů mohli o víkendu díky příchodu mrazivého počasí naplno spustit zasněžovací systémy

 

Ve většině zimních středisek počítají s tím, že za týden vyrobí na sjezdovkách tolik sněhu, že by příští týden mohli zahájit lyžařskou sezonu. Příznivé jsou i předpovědi meteorologů, podle nichž se mají teploty držet pod bodem mrazu. Už týden se lyžuje na Černé hoře v Krkonoších, dnes spustil vleky skiareál Branná v Jeseníkách.
Dlouhé období s nadprůměrně vysokými teplotami konečně vystřídalo ochlazení. Český hydrometeorologický ústav na svých stránkách uvedl, že příští týden by se průměrné nejvyšší denní teploty měly pohybovat asi od minus pěti do minus tří stupňů Celsia, v noci by rtuť teploměru mohla poklesnout na hodnoty okolo minus deseti stupňů.
Podle vlekařů v Krkonoších je současné počasí pro technické zasněžování ideální, takže spustili sněhová děla na plný výkon. V pátek by mohl být zahájen provoz sjezdovek v Horních Mísečkách a o víkendu ve Špindlerově Mlýně, řekl dnes ČTK Jiří Beran ze špindlerovského lyžařského areálu. V plném provozu jsou také sněhová děla v Herlíkovicích, kde by podle vlekařů mohla sezona začít pátečním večerním lyžováním. Od soboty zasněžují svahy i v Harrachově a v Rokytnici nad Jizerou.
V Jizerských horách leží kolem pěti centimetrů přírodního sněhu a společnost Ski Bižu, která tam provozuje lyžařská střediska, chce od příští soboty rozjet vleky na Severáku a lanovku a červenou sjezdovku na Špičáku v Tanvaldu. V Jeseníkách se první vlek rozjel dnes ráno v Branné, v Koutech nad Desnou zahájí provoz v pondělí dopoledne. Na Krušnohorském Klínovci a Šumavském Špičáku by chtěli první lyžaře přivítat už ve čtvrtek. Během týdne zahájí sezonu také v Beskydech, kde dnes v noci napadly tři až pět centimetrů sněhu a teplota klesla na minus deset stupňů Celsia.
Ve skiareálu Lipno je od deseti do dvaceti centimetrů sněhu a v sobotu zde požehnáním kněze zahájí sezonu. Do týdne by se měla rozjet lanovka také v největším středočeském lyžařském areálu Ski Relax Monínec.
Začátek letošní lyžařské sezony se oproti předchozím rokům poněkud opozdil, například v Krkonoších se vloni už na konci listopadu lyžovalo ve všech areálech, vleky jely také na Klínovci.
Letošní skluz většina vlekařů nepovažuje za nijak dramatický, teď se chtějí soustředit na přípravu na vánoční a novoroční svátky. Obavy mají spíše z dopadů hospodářské krize. "Očekáváme, že návštěvníků může být až o patnáct procent méně," řekl Jaroslav Vrzgula z beskydského areálu Ski Vítkovice s tím, že pro ekonomický úspěch budou rozhodující nadcházející svátky, leden a únor.

Zdroj : novinky.cz

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Středa 20.03.

25°C
12°C

Čtvrtek 21.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19749)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13675)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13836)

Last minute
18% (13195)

Prostřednictvím internetu
17.3% (12664)

Celkem hlasů: 73119

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.