E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

02.03.2009

V Praze byl otevřen první luxusní hotel Sheraton

 

V centru Prahy byl dnes ráno otevřen první pětihvězdičkový hotel Sheraton, který má 160 pokojů a apartmá.

 

Součástí hotelu jsou dva konferenční sály, fitness centrum a lázně s vířivkou a saunou. Hotely Sheraton patří do skupiny luxusních amerických hotelů Starwood Hotels & Resorts Worldwide, která je jednou z největších hotelových společností na světě. Vlastní přibližně 900 hotelů ve více než 100 zemích.
Sheraton Prague Charles Square Hotel stojí v Žitné ulici, v komplexu čtyř budov z 19. století. Jejich rekonstrukce trvala 21 měsíců. "Česká ekonomika je jednou z nejzářnějších v Evropě a je nám ctí, že přivádíme Sheraton do Prahy a Starwood tak zanechává další otisky ve východní Evropě," sdělil dnes ČTK viceprezident a ředitel Starwood Hotels & Resorts ve střední a východní Evropě Erhard Noreisch.
Generálním ředitelem pražského hotelu Sheraton byl zvolen Christoph Knichel, který do Prahy přešel ze stejného postu v Sheraton Congress Hotel ve Frankfurtu nad Mohanem.
V Praze bylo v roce 2007 podle Českého statistického úřadu 31 pětihvězdičkových hotelů, jejich obsazenost patří k nejvyšším a stále roste.
Přes velký hotelový boom, který v Praze nastal v předchozích několika letech, ale hlavnímu městu stále některé velké pětihvězdičkové řetězce chybějí. K nejznámějším patří například Hyatt, Le Royal Meridien, Ritz-Carlton, Sofitel nebo Rocco Forte. Posledně jmenovaný v blízké době otevře hotel v rekonstruovaném augustiniánském klášteře Sv. Tomáše u Malostranského náměstí.
O příchodu dalších se hovoří již delší dobu, zatím však nejsou stanovena přesná data. Například Le Royal Meridien má vzniknout v bývalém sídle IPB na Senovážném náměstí, Ritz-Carlton v domě U Sixtů u Staroměstského náměstí.
Hotelům loni poprvé od povodní v roce 2002 ubylo hostů. V českých hotelech se v roce 2008 ubytovalo 12,840.000 hostů, což je o jedno procento méně než předloni. Do hotelů zavítalo méně cizinců i Čechů, o turisty přišly kromě Prahy a jižní Moravy všechny kraje. Podle některých odborníků se v loňské nižší návštěvnosti již projevila nastupující globální ekonomická krize.

Zdroj : ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Pátek 29.03.

25°C
12°C

Sobota 30.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19775)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13694)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13855)

Last minute
18% (13215)

Prostřednictvím internetu
17.3% (12680)

Celkem hlasů: 73219

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.