E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Sobota, 20. 04. 2024
Svátek slaví Marcela
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

30.01.2009

Pražský hotel vyhrál prestižní anketu o nejluxusnější hotel světa

 

Pražský hudební hotel Aria zvítězil v prestižní anketě nezávislého cestovatelského server Tripadvisor v kategorii Nejluxusnější hotely světa.

 

Vloni se v této anketě nejlépe umístily hotel U Zlaté Studně a Le Palais. Letos tyto hotely však na celé čáře předčil butikový hotel Aria, když jako první český hotel v historii tuto nejprestižnější kategorii ovládl.

Pražský hudební hotel Aria, který se nachází v ulici Tržiště na Malé Straně a takřka sousedí s americkou ambasádou, se stal v uvedené anketě nejluxusnějším hotelem Evropy i celého světa. Není však jediným zástupcem ČR, potažmo Prahy, který se na žebříčku umístil. Do první padesátky se ještě vešel Ventana Hotel se svou 33. příčkou, Hotel Le Palais na 41. místě a s kulatou padesátkou The Icon Hotel.
Mnoho ocenění získal také útulný hotýlek U Zlaté Studně, který je sesterským hotelem Arie. Probojoval se na třetí místo mezi skrytými klenoty světa a na druhé mezi klenoty Evropy.
Umění na každém kroku
Již při vstupu do butikového hotelu Aria vás osloví zmenšenina koně, který je znám z Myslbekovy sochy sv. Václava na Václavském náměstí. A umění na vás sálá doslova z každého kroku, a to i na talířích hotelové restaurace CODA. Na šestnácti typech talířů naleznete známé hudební osobnosti v podání karikaturisty Josefa Blechy.
Ve vstupní hale zaujme také mozaiková dlažba znázorňující starobylou hudební partituru. Koncertní křídlo Petrof v zimní zahradě pravděpodobně nikoho v hudebním hotelu nepřekvapí, zvláštní by spíše byla jeho nepřítomnost. Z haly je to pouhý krok do útulného hudebního salónu, který je takříkajíc vlajkovou lodí hotelu.
Ubytovat se zde a nevychutnat si úplný klid knihovny s krbem je skutečný hřích. Hudební ředitelka hotelu Ivana Stehlíková pak hostům pomáhá s výběrem hudby, kterou by ve skrytu duše chtěli u četby poslouchat. Zdejší fond nabízí několik tisíc CD a stovky hudebních DVD.

Pořadí deseti nejluxusnějších hotelů světa
hotel město země
1. Aria Hotel Praha Česká republika
2. Layana Resort and Spa Ko Lanta Thajsko
3. Villa Marsili Hotel Cortona Itálie
4. Los Altos De Eros* Tamarindo Kostarika
5. The Caves Negril Jamajka
6. Mykonos Grand Hotel & Resort Mykonos Řecko
7. The Ritz-Carlton Berlín Německo
8. Cape Heritage Hotel Kapské Město Jihoafrická republika
9. Seven Stars Resort Providencialesostrovy Turks and Caicos
10. Quinta da Bela Vista Funchal Portugalsko

*pozn: hotel Los Altos De Eros v Kostarice se loni umístil jako první, naopak vítězný pražský hotel loni mezi stovkou nejluxusnějších hotelů vůbec nefiguroval.

Sedmero apartmánů pro nejnáročnější
Ideální relaxaci poskytuje Vrtbovská zahrada, do které má hotel v letních měsících přímý vstup. Ve večerních hodinách jsou pak hoteloví hosté jediní, kdo se smí krásami této zahrady, která je i na seznamu UNESCO, kochat.
Co se týče ubytování, naleznete v hotelu celkem 52 pokojů. Ty nejnáročnější hosty uspokojí zejména sedmero apartmánů. Opravdovou špičkou jsou pak apartmá Mozart, které je velmi světlé a nabízí krásný výhled do Vrtbovské zahrady, a loftové apartmá Billie Holiday. Je sice méně prosvětlené, ale je velmi prostorné a zajímavě zpracovaný strop mu dodává výjimečnou atmosféru.

Zdroj : Novinky.cz

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 20.04.

25°C
12°C

Neděle 21.04.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
27% (19990)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13839)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14008)

• Last minute
18.1% (13386)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (12859)

Celkem hlasů: 74082

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.