E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

28.01.2009

Praha mezi 20 nejnavštěvovanějšími městy světa

 

Euromonitor International, přední organizace zabývající se výzkumem trhů, vydala v prosinci 2008 žebříček Top City Destinations 2007

 

Ten umožňuje srovnání návštěvnosti světových i evropských měst a také její vývoj v čase. V porovnání s rokem předchozím si Praha svou pozici vylepšila: ve světě figuruje na 19., v rámci Evropy na 7. místě žebříčku.
Neochvějnou první pozici v evropské, ale i celosvětové konkurenci drží Londýn s více než 15 miliony návštěvníků. Druhou příčku v rámci Evropy okupuje Paříž i přes 10% meziroční pokles návštěvnosti. Třetí místo udržel Řím, k němuž se však každým rokem přibližuje Barcelona. Nad hranici deseti milionů zahraničních návštěvníků se kromě Londýna dostaly již jen asijské metropole Hongkong, Bangkok a Singapur. Největší růst návštěvnosti oproti roku 2006 z měst v první dvacítce zaznamenaly New York (+23 %), Istanbul (+21,8 %) a Macao (+28,7 %). Také další čínská města zaznamenala velký nárůst (některá až kolem 40 %). Většina předních evropských destinací zažila v loňském roce úbytek turistů (Londýn, Paříž, Madrid) nebo jen mírný růst. Nejlépe si vedla Moskva, která se posunula z 9. na 6. místo, a také Praha si růstem 8,3 % pozici o jednu příčku vylepšila.
Praha obstála i ve srovnání se světovými metropolemi!

Přes stabilní nebo dokonce rostoucí návštěvu se propadly destinace jako Budapešť, Varšava nebo ruský Petrohrad. Jejich místa zaujala zejména města z Asie. Praha obstála i ve srovnání se světovými metropolemi, stálá přízeň zahraničních turistů jí v roce 2007 zaručila 19. pozici. Ekonomická nestabilita, která postihla svět v roce 2008, nebude mít dopad jen na žebříček, ale úplně změní strukturu tohoto turistického segmentu. Dá se předpokládat, že pozice Evropy a celé západní polokoule se bude nadále oslabovat ve prospěch asijských metropolí.

Zdroj : Czech Tourism

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Pátek 29.03.

25°C
12°C

Sobota 30.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
27% (19771)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13693)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13854)

• Last minute
18.1% (13215)

• Prostřednictvím internetu
17.3% (12680)

Celkem hlasů: 73213

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.