E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 29. 03. 2024
Svátek slaví Taťána
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

22.08.2008

Nejvíce si polepšily tříhvězdičkové hotely

 

Za prvních šest měsíců roku si největší nárůst počtu hostů připsaly tříhvězdičkové hotely, kam přijely téměř dva miliony hostů.

 

Bylo to o 13,6 procenta více než ve stejném období loni. Více hostů uvítali i v luxusních hotelech o čtyřech a pěti hvězdičkách, naopak propad zaznamenaly pensiony a kempy. Vyplývá to z údajů ČSÚ.
Po tříhvězdičkových hotelech jsou druhou nejoblíbenější kategorií hotely čtyřhvězdičkové. Ty si zároveň připsaly druhý nejvyšší nárůst, meziročně do nich přijelo téměř o 13 procent více nocležníků, celkem 1,4 milionu. Nejluxusnějším pětihvězdičkovým hotelům se počet hostů zvýšil o sedm procent.
Luxusní hotely přestávají být výsadou zahraničních turistů. Pokud se počítají pouze čeští hosté, nárůsty jsou ještě vyšší, u čtyřhvězdičkových hotelů více než třicetiprocentní na 298.000 osob, u pětihvězdičkových čtvrtinový na 29.000 osob. Naopak kempy pokračují v propadu z loňského roku, meziročně se zde utábořilo o 17 procent méně turistů, odliv Čechů byl ještě markantnější, činil 18 procent.
Podle analytika cestovní ruchu Jaromíra Beránka se v poslední době projevují dva významné trendy, které způsobují odklon od táboření. Prvním je rostoucí životní úroveň Čechů, kteří si mohou dovolit lepší a dražší ubytování, druhým je silná koruna, která odrazuje od cesty do Česka zahraniční kempaře.
"Česká republika přestává být pro turisty ze západní Evropy levnou destinací, což výrazně ovlivňuje skladbu turistů. Baťůžkáře nahrazují vyšší příjmové skupiny, které požadují kvalitnější ubytování a služby," zopakoval dnes Beránek. Navíc rostoucí konkurence letos snížila ceny ubytování v hotelech.

Zdroj : ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 30.03.

25°C
12°C

Neděle 31.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19813)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13721)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13877)

Last minute
18.1% (13253)

Prostřednictvím internetu
17.3% (12719)

Celkem hlasů: 73383

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.