E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

13.06.2008

Liberecko

Liberecké muzeum vystavuje staré

 

Před 40 lety nejmodernější technika, dnes už jen muzejní kusy - to jsou staré cívkové magnetofony,

 

které ode dneška vystavuje Severočeské muzeum v Liberci. Ojedinělou sbírku zvukové záznamové retro techniky a designu připravil ke svému 40. výročí a 85. jubileu Českého rozhlasu liberecký HIFI klub, řekl ČTK mluvčí muzea Tomáš Trávníček.
Výstava nese název Když pásky objímaly svět a představuje komerční i špičkové výrobky z celého světa. Mezi desítkami vystavovaných magnetofonů jsou i přístroje švýcarských firem Nagra, Perfectone a Revox-Studer, které představovaly absolutní technickou špičku. Expozice, kterou hostí liberecké muzeum až do srpna, připomíná i výrobky tuzemské Tesly.
"Jsou tu historické přístroje zaznamenávající zvuk na drát," dodal Trávníček. Magnetofony doplňují mikrofony a magnetofonové pásky. Klub vytvořil i ukázku rozhlasového studia z 60. let minulého století. Muzeum chce výstavou probudit v lidech vzpomínky na doby, kdy byl magnetofon součástí mnoha domácností. "Mladí již nikde jinde v takovém rozsahu tuto techniku neuvidí," dodal Trávníček.
Muzeum otevře ve čtvrtek ještě jednu výstavu, a sice Bydlení a design. Ta bude ale jen třídenní. Studenti nábytkářského učiliště a Střední školy tvorby a designu nábytku na ní představí své klauzurní práce a žákovské projekty školního roku 2007/2008 - návrhy nábytku a interiérů, řezby, repliky nebo restaurovaný starožitný nábytek. Prezentace škol má podle mluvčího kraje Jiřího Langra posílit zájem mládeže o řemeslné obory.

Zdroj : ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Pátek 29.03.

25°C
12°C

Sobota 30.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
27% (19800)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13714)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13871)

• Last minute
18.1% (13244)

• Prostřednictvím internetu
17.3% (12710)

Celkem hlasů: 73339

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.