E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 25. 04. 2024
Svátek slaví Marek
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

11.05.2008

Aquapark v Čestlicích u Prahy

 

Na šestém kilometru dálnice D1, v komerční zóně Průhonice - Čestlice u Prahy, leží největší aquapark ve střední Evropě. Své brány otevřel 7. května.

 

Aquapalace Praha nabídne nejen široké spektrum vodních atrakcí, ale také rozsáhlé relaxační centrum, saunový svět a moderní fitness centrum. Otevírací hodiny areálu jsou od pondělí do neděle od 10.00 do 22.00 hodin. Pro návštěvníky je připraveno 600 parkovacích míst. Celý areál na podzim tohoto roku doplní také čtyřhvězdičkový hotel. Hodnota projektu po jeho kompletním dokončení dosáhne 4,6 mld. Kč.
Vodní radovánky
Milovníci vodních radovánek ocení zejména atrakce Vodního světa, ten se rozléhá na ploše 9150 m² a je tvořen třemi paláci - Palácem relaxace, Palácem pokladů a Palácem dobrodružství. "Díky tomuto konceptu rozdělení aquaparku do třech paláců se u nás budou dobře cítit jak vyznavači relaxace u bazénu, rodiče s dětmi, tak i teenageři," říká generální ředitel a předseda představenstva SPGroup Pavel Sehnal a dodává: "věříme, že si u nás každý návštěvník najde své a bude se k nám s radostí vracet."
Zákazníci aquaparku se mohou projet na 6 tobogánech (nejdelší má 140 metrů) a třech skluzavkách. Připravena je také adrenalinová atrakce space-bowl, bazén s umělým vlnobitím, nebo potápěčský tubus o hloubce 8 metrů. Jednotlivé Paláce jsou protkány umělými řekami - 100 m tvoří divoké a 350 m klidné. Nechybí ani vířivky, masážní lavice a brouzdaliště a skluzavky pro malé návštěvníky. Vodní plochy v areálu zaujímají cca 2500 m². Cena vstupného do Vodního světa je ve všední dny 120,- Kč za hodinu, o víkendech 150,- Kč za hodinu. Děti s výškou pod 100 cm mají vstup zdarma. Vstup na celý den je ve všední dny 600,- Kč a o víkendu 750,- Kč. Pro rodiny s dětmi je v nabídce zvýhodněné vstupné, dvouhodinová návštěva ve všední den vyjde na 620,- korun, za celodenní vstupné pak rodina zaplatí 1550,- Kč.
Saunový svět
Součástí aquaparku je také relaxační centrum a saunový svět, který nabídne různé způsoby saunování a rovněž několik typů lázní a druhů ochlazení organismu. Patří mezi ně tropický či bouřkový déšť, studená mlha, masážní sprchy i ledová studna s dávkovačem ledu, speciálně granulovaným pro saunové účely. Klasický ochlazovací bazén je průtokový s trvalým přívodem a odvodem vody. Dva interiérové kruhové whirpooly o průměru 2,6 metru doplňují dva venkovní, které jsou osmihranné. Svou saunu si najdou i ti, jejichž krevní oběh nemůže být vystaven zátěži v klasické sauně. Celodenní vstupné do komplexu Vodní svět & sauny vyjde ve všední den dospělého člověka na 700 korun.
Široké doplňkové služby
Komplex obsahuje i rozsáhlé fitness centrum s kardiozónou na ploše větší než 1700 m². K dispozici budou profesionální trenéři, odborníci na výživu a zdravý životní styl, kteří jsou připraveni návštěvníkům nabídnout své služby a sestavit jim kvalitní program na míru. Vyznavači skupinového cvičení uvítají pravidelné hodiny aerobiku, pilates a jiných sportovních aktivit. Po návštěvě fitness centra můžete strávit chvilku ve fitness baru, který nabízí bohatý výběr koktejlů a ovocných nápojů z čerstvých surovin. Připravena je široká nabídka cenově zvýhodněných permanentek a předplacených karet. Cena základní jednorázové časově neomezené vstupenky je 150,- Kč.
Moderní relaxační SPA centrum zaujímá v aquaparku úctyhodnou plochu 1052 m², na kterých se nachází 6 whirpoolů, hydroterapeutické, kosmetické a masážní procedury, rhassoul, hammam, lávové kameny aj.
Zákazníci mohou využít také služeb 2 restaurací a 4 barů. V bezprostřední blízkosti aquaparku se nachází hotel Aquapalace Praha, který bude dokončen na podzim tohoto roku. Nabídne hostům 231 pokojů různých kategorií a velikostí, kongresové centrum s 10 sály, bar, restauraci s terasou a podzemní parkoviště pro 118 vozů. Spojení hotelu s aquacentrem bude zajištěno proskleným koridorem v úrovni prvního patra hotelu, což zajistí všem ubytovaným hostům možnost dostat se do areálu "suchou" nohou bez ohledu na počasí.
Do aquaparku budou jezdit pravidelné linky MHD ze stanice metra Opatov. Více informací a kompletní ceník naleznete na www.aquapalace.cz.

Zdroj : iHned.cz

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Pátek 26.04.

25°C
12°C

Sobota 27.04.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
27% (20055)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13894)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14056)

• Last minute
18.1% (13440)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (12919)

Celkem hlasů: 74364

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.