E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 25. 04. 2024
Svátek slaví Marek
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

03.05.2008

Praha je na 62. místě mezi turistickými cíly světa

 

Vyplývá to z nového průzkumu světově nejnavštěvovanějšího cestovatelského portálu TripAdvisor,

 

který zohledňuje názory milionů turistů. Na prvním místě skončil novozélandský fjord Milford Sound; v Evropě je nejoblíbenější řecký ostrov Rhodos.
Nový Zéland se svou přírodou obsadil celosvětově i druhé místo, na kterém se umístilo centrum adrenalinových sportů, městečko Queenstown na Jižním ostrově. Třetí skončilo letovisko Philipsburg na karibském ostrově Svatý Martin (St. Marteen). V Evropě je vedle řeckého ostrova Rhodos nejoblíbenější rakouský Solnohrad (Salzburg) a italské město Amalfi.
"Je to spíše pocitová anketa, nedá se zajistit, aby hlasovali pouze ti, co tam byli," řekl k výsledkům mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura. V anketě se celosvětově i podle jednotlivých světadílů umístila spíše malá městečka nebo přírodní scenérie, jako jsou jezera, pláže nebo kaňony. Například novozélandský Milford Sound s malým přístavem a infocentrem nelze považovat ani za vesnici.
Překvapivě na spodních příčkách zůstala velká města a známá turistická střediska. Praze patří v Evropě 21. pozice, jedno místo před ní je Paříž, 23. je Petrohrad. Například Řím se vůbec nedostal mezi prvních 25 míst. Naopak první příčky okupuje například anglický Bath nebo neznámý irský poloostrov Dingle.
Zcela opačně dopadla jiná anketa TripAdvisor, jejíž výsledky byly zveřejněny zhruba před měsícem. Uživatelé portálu určovali své nejoblíbenější město a na prvních místech skončily podle předpokladů New York, Paříž, Londýn a Řím. Praha byla mezi světovými městy dvanáctá nejoblíbenější. Pravidelně bodují v anketách TripAdvisor i pražské hotely; naposledy skončil pětihvězdičkový Le Palais celosvětově na pátém místě.
"Přes chmurné předpovědi ekonomického poklesu, zvyšování cen pohonných hmot, ekologických dopadů a zmatků na letištích, lidé stále rádi cestují do turisticky přitažlivých míst," řekl agentuře Reuters manažer firmy TripAdvisor European communications Ian Rumgay. Celkem se loni po celém světě pohybovalo 900 milionů turistů, což je o šest procent více než předloni.

Zdroj : ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Pátek 26.04.

25°C
12°C

Sobota 27.04.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
27% (20052)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13888)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14050)

• Last minute
18.1% (13437)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (12913)

Celkem hlasů: 74340

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.