E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 29. 03. 2024
Svátek slaví Taťána
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

01.04.2008

Českobudějovicko

Lipenský skiareál přilákal v zimě na 90.000 lidí

 

Lipenský skiareál navštívilo v letošní zimní sezoně téměř 90.000 klientů, kteří se po svazích areálu svezli zhruba milionkrát.

 

Většinou to byli Češi, Nizozemci a Němci. V provozu bylo středisko 121 dní, konkrétně už od 17. listopadu, což za 30 let provozu v areálu nepamatují. ČTK o tom dnes informovali zástupci firmy Lipno Servis. S předešlou sezonou, která patřila kvůli teplu a orkánu Kyrill k nejhorším za poslední roky, se uplynulá zima nedá srovnávat. Loni vleky na Lipně jezdily jen 35 dní.
Provozovatelé i proto letošní sezonu, která nebyla tolik bohatá na přírodní sníh, hodnotí jako úspěšnou. Zásluhu na tom měl hlavně moderní zasněžovací systém. Sezona ve středisku skončila na Velikonoční pondělí, kdy zdarma lyžovalo přes 2000 lidí, tedy víc než o návštěvnicky silných únorových víkendech.
"Díky letošní zimě se nám podařilo sanovat takřka všechny provozní ztráty z loňské, extrémně teplé zimy," řekl provozní ředitel areálu Antonín Kolář.
Sněžná děla vychrlila na Lipně za 658 hodin provozu téměř 240.000 m3 sněhu. Odpovídá to 33 centimetrům sněhu na 17,8 kilometru dlouhých a 40 metrů širokých sjezdovkách. Lipno tak mělo jako jedno z mála domácích center v provozu všechny sjezdovky i lanovky téměř po celou sezonu. Jedinou výjimkou byla vichřice Emma.
Nejvíce klientů využilo služeb areálu o Vánocích. Každý sváteční den se na svazích prohánělo téměř 3000 milovníků lyžování. Lipno láká především rodiny s dětmi. Až o polovinu tak stoupl zájem těch nejmenších o lyžařskou výuku ve Foxparku.
"Přibylo také návštěvníků z Prahy a dalších vzdálenějších míst v České republice, kteří mohli využít cenově dostupné ubytování přímo u lanovky. Zvýšil se i počet dětí z celkového množství návštěvníků, a to zhruba o čtvrtinu," dodal Kolář. Takřka 40 procent lyžařů, kteří si na Lipně koupili skipas, využilo i služeb půjčovny lyžařských potřeb. Každý pátý návštěvník zamířil do lyžařské školy.

Zdroj : ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 30.03.

25°C
12°C

Neděle 31.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19846)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13751)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13906)

Last minute
18.1% (13273)

Prostřednictvím internetu
17.3% (12747)

Celkem hlasů: 73523

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.