E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

21.02.2008

Úřad vlády se v neděli otevře veřejnosti

 

Úřad vlády zve občany tuto neděli na Den otevřených dveří. Návštěvníci si budou moci prohlédnout pracovnu premiéra, některé reprezentační prostory i výstavu Jedni z nás

 

,která připomíná osudy lidí poznamenané komunistickým pučem v roce 1948. Republika si 60 let staré události, které neblaze ovlivnily její vývoj na další desítky let, připomene v pondělí 25. února.
Strakova akademie bude veřejnosti přístupná od 10:00 do 16:00, informoval úřad vlády na svých internetových stránkách www.vlada.cz.
Novobarokní budova na pražském Klárově původně sloužila jako studentská kolej pro nemajetné syny českých šlechtických rodin. Sídlem vlády se stala poprvé za protektorátu, definitivně po válce. Úřad vlády lze navštívit jen výjimečně, několikrát do roka, například u příležitosti státních svátků.
Ve Strakově akademii se pravidelně schází vláda a její poradní orgány, zázemí tu má premiér, pracuje v ní většina vládních úředníků. Ministři využívají k reprezentačním i pracovním účelům také další budovy - Hrzánský palác na Hradčanech, Lichtenštejnský palác na Kampě či Kramářovu vilu. Pokud kolodějský zámek definitivně připadne původním vlastníkům, stanou se výjezdní zasedání vlády v zámeckém prostředí na okraji Prahy už jen minulostí.

Zdroj : ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Pátek 29.03.

25°C
12°C

Sobota 30.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19778)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13698)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13856)

Last minute
18% (13218)

Prostřednictvím internetu
17.3% (12680)

Celkem hlasů: 73230

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.