E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 25. 04. 2024
Svátek slaví Marek
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

24.11.2007

Lyžaři si o víkendu užijí sjezdovky i běžky

 

Milovníci lyžování mohou o víkendu opět vyjet na hory. Připraveny jsou sjezdovky i upravené běžecké tratě.

 

I přes inverzi ve vyšších polohách a oblevu v některých oblastech je ve většině hlavních středisek dostatek sněhu a vleky jezdí. Nejlepší podmínky si lyžaři užijí na Šumavě, v Krkonoších, v Krušných a Jizerských horách, v Jeseníkách a v Beskydech.
V západočeské části Šumavy čekají na lyžaře upravené sjezdovky a běžecké stopy prakticky ve všech areálech. Vleky budou od víkendu jezdit každý den a začíná i večerní lyžování. Na Železnorudsku leží na sjezdovkách kolem 50 centimetrů sněhu. Návštěvnost na Špičáku je v těchto dnech srovnatelná s hlavní sezonou.
Ve Skiareálu Lipno i na Zadově v jihočeské části Šumavy jsou dobré sněhové podmínky. Na Lipně zahájí nepřetržitý denní provoz tuto sobotu, na Zadově zřejmě od příští středy.
Ve východních Krkonoších se o víkendu rozjedou další lyžařské areály. V pátek se poprvé v sezoně otevře areál Svatý Petr ve Špindlerově Mlýně. Areál na Černé hoře v Janských Lázních se od pátku rozjede nepřetržitě. Na krkonošských sjezdovkách leží průměrně 50 centimetrů sněhu a v Orlických horách je na sjezdovkách 35 centimetrů.
V Libereckém kraji se lyžaři mohou těšit na lyžování v západní části Krkonoš a v Jizerských horách. I když tam sněhu ubylo, všechna zimní střediska přesto nabídnou o víkendu lyžařům alespoň částečný provoz. Na jizerské běžecké magistrále leží kolem 55 centimetrů sněhu.
Vrstva sněhu je dost velká i v Krušných horách v Karlovarském kraji. I přes mírnou oblevu budou ale všechny místní ski areály v provozu.
V Jeseníkách si přijdou na své běžkaři i milovníci sjezdovek. Na horách tu leží od 20 do 60 centimetrů a částečně v provozu by měla být většina hlavních středisek. Nejvíce sněhu je na Ovčárně a na Pradědu. Stopy pro běžkaře budou upraveny například na hlavní magistrále z Ovčárny přes Švýcárnu směrem na Červenohorské sedlo a Vřesovou studánku.
Lidé se mohou těšit na lyžování i v Beskydech, kde bude o víkendu v provozu nejméně pět lyžařských středisek. Vleky se rozjedou například na Pustevnách a na Javorovém vrchu, kam zamířilo minulý víkend několik stovek lyžařů. Na většině sjezdovek leží kolem 30 centimetrů sněhu, na Lysé hoře se drží 70 centimetrů.
Podmínky pro lyžaře se mírně zhoršily v Ústeckém kraji, kde žádný nový sníh nepřipadl. Většina zimních středisek je ale v provozu.
V Pardubickém a ve Zlínském kraji provozovatelé větších lyžařských vleků zvažují, zda o víkendu spustí vleky. Na Pardubicku je zatím jistý provoz v Dolní Moravě.
V zimních areálech na Vysočině pojedou od pátku kvůli nedostatku sněhu jen dva vleky. Nejhorší podmínky jsou ve Středočeském kraji, kde lidé moc příležitostí k zimním radovánkám nemají.
Zahájení lyžařské sezony zaznamenaly již i ski servisy, kam lidé míří pro zimní výbavu. Nejčastěji si lidé půjčují sjezdové lyže a snowboardy. Ceny se ve ski servisech liší, například cena za půjčení lyžařského kompletu se pohybuje v rozmezí 100 až 400 korun na den.

Zdroj : ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Pátek 26.04.

25°C
12°C

Sobota 27.04.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
27% (20050)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13885)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14048)

• Last minute
18.1% (13435)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (12909)

Celkem hlasů: 74327

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.