E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Sobota, 27. 04. 2024
Svátek slaví Jaroslav
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

23.09.2007

CK hlásí rekordní léto, prodej vzrostl až o čtvrtinu

 

Asi největším trendem byl mimořádný nárůst prodejů on-line zájezdů přes internet

 

Letošní léto se cestovním kancelářím mimořádně vydařilo, uvedli zástupci velkých cestovních kanceláří v anketě ČTK. Někde se počet prodaných zájezdů zvýšil až o čtvrtinu, ještě výrazněji rostly tržby, neboť lidé kupují stále dražší zájezdy. Na druhou stranu se stále více lidí kvůli dovolené zadlužuje. Výrazným trendem letošní letní sezony byl také nákup přes internet.
Tradičním cílem českých turistů je Chorvatsko, kam každoročně jezdí přes 800.000 Čechů. Většina si však zařizuje dovolenou bez pomoci cestovní kanceláře. Nebývalý zájem o zájezdy však zaznamenal i největší specialista na Chorvatsko, CK Vítkovice Tours. "Ve srovnání s loňským srpnem jsme zaznamenali nárůst počtu klientů v letošním roce o čtvrtinu," řekl výkonný ředitel Libor Šugárek.
V rámci Chorvatska je nejoblíbenější Dalmácie, především Makarská riviéra, po jistém útlumu se však Češi vracejí i na chorvatské ostrovy Hvar, Brač a Korčula.
"Asi největším trendem byl mimořádný nárůst prodejů on-line zájezdů přes internet," řekl Plovajko. Podíl těchto zájezdů u Fischera překročil deset procent a stále roste. Začátkem sezony přitom firma očekávala pouze pětiprocentní podíl. Neobvykle velký zájem o nakupování zájezdů prostřednictvím internetu potvrdil i šéf Vítkovice Tours Libor Šugárek.
Již delší dobu se na nákupech dovolené projevuje i neustále rostoucí životní úroveň. Lidé stále raději vybírají z hotelů střední a vyšší kategorie, místo polopenze si předplácejí plné stravování a neváhají utrácet za další nadstandardní služby. "Z těchto důvodů jsme pro letošní sezonu do nabídky vůbec nezařadili hotely se dvěma a méně hvězdičkami," řekl Plovajko.
I proto se průměrné výdaje na letní dovolenou vyšplhaly na téměř 15.000 korun, což je o necelou tisícovku více než loni. Podle odhadů analytické společnosti Mag Consulting prodají cestovní kanceláře za celý letošní rok rekordních 2,150.000 zájezdů, převážnou většinu v létě. Prodej by tak vzrostl oproti loňsku o 3,5 procenta.

Zdroj : ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Neděle 28.04.

25°C
12°C

Pondělí 29.04.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
26.9% (20097)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13942)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14098)

• Last minute
18.1% (13483)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (12976)

Celkem hlasů: 74596

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.