E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

16.09.2007

Akvapark v Čestlicích otevře příští rok na jaře

 

Milovníci vodních radovánek se na přelomu března a dubna dočkají otevření nového akvaparku v Čestlicích u Prahy.

 

Společnost SPGroup zahájila práce po několikaleté přestávce v květnu letošního roku. Vodní svět včetně přilehlého hotelu bude stát více než 2,5 miliardy korun, řekla mediální konzultantka společnosti Michaela Rulíšková.
"Aktuálně se začalo pracovat na stavbě hotelu. Přímo v akvaparku se pokládají obklady v bazénech," uvedla Hana Červenková z SPGroup. V nejbližší době společnost začne stavět parkovací dům číslo dva.
Akvapark se skládá ze tří paláců. První ukrývá tobogány nebo space-bowl, druhý umělé vlnobití, brouzdaliště a skluzavky pro děti, třetí se zaměří na relaxaci. Lidé tam budou odpočívat ve vířivkách nebo plavat v bazénu. Venku pak budou divoké řeky.
Návštěvníci budou mít k dispozici i potápěčskou věž s hloubkou osm metrů. Dalším lákadlem bude korálový bazén. Prosklené stěny sousedí přímo s akvárii se žraloky a jinými druhy exotických ryb.
"Ve vstupní hale akvaparku se nachází dvoupodlažní fitness, restaurace a také spa/wellness s nejrůznějšími druhy masáží. Součástí areálu je také saunovací svět o ploše 1100 metrů čtverečních, který nabízí nepřeberné množství typů saun," uvedla Červenková.
Vedle akvaparku postaví společnost čtyřhvězdičkový hotel. Nabídne 240 dvoulůžkových pokojů, restauraci, bar nebo kongresové centrum. Hotel bude otevřen na podzim 2008. V areálu budou také dva parkovací domy s kapacitou zhruba 600 parkovacích míst, obchody a restaurace.
Výstavba akvaparku začala v létě před čtyřmi lety. Původní investor, firma Marie Group, která patří ruským majitelům, dal do výstavby přes 1,2 miliardy korun. Pak byly práce přerušeny. Stavbu odkoupila předloni SPGroup. Společnost provozuje v současné době dvě desítky vodních areálů a termálních lázní v Německu. Své aktivity rozšiřuje i do Švýcarska nebo Polska.
V Praze na rozdíl od jiných měst dosud žádný větší akvapark není. Řadu let se mluvilo například o výstavbě vodního střediska v Praze 13, zájemce nakonec od plánu ustoupil. Nedokončený zůstává také plavecký areál Šutka v Praze 8. Nyní ho plánuje dostavit pražský magistrát. V sousedství počítá s výstavbou areálu s venkovním bazénem, který by se v případě pořádání olympiády využil v hlavní centrum vodních sportů.

Zdroj : ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Pátek 29.03.

25°C
12°C

Sobota 30.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19786)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13703)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13864)

Last minute
18.1% (13231)

Prostřednictvím internetu
17.3% (12695)

Celkem hlasů: 73279

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.