E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 25. 04. 2024
Svátek slaví Marek
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

16.09.2007

Místo na chatu míří Češi do Paříže

 

Dvě dovolené Čechům už nestačí. Kromě léta u moře a zimního lyžování v Alpách si čím dál víc lidí užívá prodloužené víkendy v cizině.

 

Cestovní kanceláře a agentury hlásí letos výrazný nárůst zájmu o letecké víkendy v evropských metropolích. Šance se chytily hlavně menší společnosti, které rychle zaplňují místo na trhu.
"Proti loňsku jsme ke konci července měli nárůst tržeb o čtyři sta procent. Kromě klasických zájezdů do Říma, Paříže a Londýna nás klienti donutili rozšířit nabídku například o "koupací" zájezdy ve Španělsku a Portugalsku a také o letecké prodloužené víkendy třeba ve Florencii, Neapoli či New Yorku. Mnoho lidí už památky ve nejznámějších metropolích navštívilo a teď chtějí vidět něco nového," říká Andrea Uhrová z cestovní kanceláře Natour, která se na prodloužené víkendy zaměřila poslední tři roky, kdy začala spolupracovat s nízkonákladovými leteckými společnostmi.
Letos Natour hodlá prodat zhruba dvacet tisíc leteckých víkendových zájezdů.
"Už teď máme víc klientů než za celý loňský rok," přidává se i Kateřina Benešová z cestovní kanceláře Senator Travel, která takové výlety začala nabízet teprve loni.
A na letecké zájezdy v cizině vsadil i britsko-německý gigant Thomas Cook, který koupil nedávno v Česku Travel Plus a pod názvem Neckermann se chystá konkurentům přetáhnout klienty.
"Víkendové zájezdy do Paříže, Říma, Londýna, Barcelony či Amsterodamu pořádáme delší dobu. Ještě letos k nim přidáme novinky - například Helsinky, Oslo nebo norský ostrov Lofoty, kde jsou známé fjordy," říká Jan Sotona z firmy Neckermann. Ta podle něj letos počítá se čtyřicetiprocentním nárůstem klientů, celkem jich má být sedm tisíc.
Zvýšenou poptávku hlásí i tradiční velké cestovky, pro které víkendové letecké výlety nejsou hlavní byznys.
"Přes léto je organizujeme jen na individuální přání klientů. V katalogu máme jen zájezdy s jarními a podzimními termíny. Meziročně vzrostl zájem o patnáct procent, a tak počet zájezdů budeme rozšiřovat," říká Tomáš Brejcha, mluvčí Čedoku.
Podobně je na tom i cestovní kancelář Fischer. "Počet těchto klientů se letos přiblíží deseti tisícům," uvedl její mluvčí Dan Plovajko.
Boduje i cestovní kancelář Firo Tour. "Zaznamenáváme až stoprocentní nárůst, letos prodej přesáhne dva tisíce míst. A příští rok s námi odletí na víkend po Evropě až čtyři tisíce lidí," odhaduje Pavlína Pešová, mluvčí Firo Tour.
Větší zájem o víkendové zájezdy do ciziny rozhýbaly především nízkonákladové aerolinie, které stahují ceny letenek dolů, a také rostoucí kupní síla Čechů.
Průměrná cena "eurovíkendů" se při dvou nocích ve dvou- a tříhvězdičkových hotelech pohybuje mezi deseti až jedenácti tisíci korunami. Díky rostoucímu prodeji se budou ceny stále více přibližovat obdobným autobusovým zájezdům, které cestovky vypravovaly v devadesátých letech.
"Finalizujeme katalog zájezdů pro příští rok, který vydáme v polovině října. Mnohé letecké víkendy v něm budou v porovnání s minulými nabídkami levnější řádově o stovky až tisíce korun," tvrdí Pešová z Firo Tour.

Zdroj : iHned

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Pátek 26.04.

25°C
12°C

Sobota 27.04.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
27% (20055)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13893)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14056)

• Last minute
18.1% (13440)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (12917)

Celkem hlasů: 74361

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.