E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Sobota, 27. 04. 2024
Svátek slaví Jaroslav
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

30.07.2007

V Itálii přibývá luxusních pláží

 

Vlny tiše šplouchají, slunce pálí na jasně modré obloze a všude je neuvěřitelný klid.

 

Nikde nejsou vidět křičící děti ani není slyšet zvonění mobilních telefonů. Místo toho tu mladé ženy leží pod bílými slunečníky a muži odpočívající v houpacích sítích. Číšníci jim servírují exotické koktejly. To není obrázek z nějakého ostrova v Karibiku, ale z pláží v Ostii a Fregene poblíž Říma, které byly donedávna přeplněné a hlučné.
Atmosféru jižních moří podtrhují pohodlná plážová lehátka se silnými bílými polštáři a další věci sloužící k zajištění všemožného pohodlí. Podobné luxusní pláže jsou v Itálii v kurzu, píše agentura DPA.
Příkladem může být noblesní pláž Ondanomala u Ostie. Zde mohou Italové i turisté v poklidu usrkávat koktejly, užívat si moře a pomocí speciálního telefonu si objednat osvěžující chladivé pití. Na pláži Shilling je pro hosty připravena i televize a drahá restaurace pro gurmány. Na luxusní pláži ve Fregene jsou každý večer zapalovány svíce.
"Atmosféra jak z pohádek tisíce a jedné noci," napsal jeden italský novinář o těchto plážích. List Il Messagero jim věnoval článek nadepsaný "Prožijte dovolenou jako pašové!"
Pláže jsou však dostupné (alespoň částečně) i pro lidi s průměrnými výdělky. Na pláži ve Fregene stojí jeden "plážový pokoj" se sprchou, toaletou a pohovkou okolo 45 eur (1270 korun) na den. Na jedné z nejlepších pláží Singita může turista odpočívat na plážovém lehátku za pouhých 20 eur (560 korun). Drahé jsou však dodatečné služby - číšníci, nápoje, pokrmy, parkovací místa a hodiny cvičení. Snadno se může stát, že člověk za jeden den strávený v luxusu utratí několik set eur.
Přesto jsou tyto pláže natolik žádané, že se musejí připravovat seznamy čekatelů. Při pobytu na těchto plážích totiž nejde jen o klid a odpočinek, ale i o sport a zdravý pohyb. Krásně upravené bazény, masáže a číšník, který splní každé přání, to vše připomíná ráj.

Zdroj : ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Neděle 28.04.

25°C
12°C

Pondělí 29.04.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
26.9% (20098)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13943)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14101)

Last minute
18.1% (13486)

Prostřednictvím internetu
17.4% (12976)

Celkem hlasů: 74604

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.