E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 29. 03. 2024
Svátek slaví Taťána
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

24.05.2007

Loket chystá lázně a podzemní parkoviště

 

Zásadní investice chystá město Loket, kam ročně míří 100.000 turistů. Radnice chce turisty ve městě zdržet na delší dobu a nabídnout jim atraktivnější

 

pobyt než jen vycházku na hrad. Připravuje proto projekt kulturních lázní v chátrající dvoraně. Chystá také předláždění náměstí, stavbu parkovacího domu nebo nové základní školy.
Na náměstí by se mělo omezit parkování a nápor aut má pohltit do země zapuštěný pětipatrový parkovací dům, který po vybagrování staré skládky vznikne vedle čerpací stanice. Takové vize se objeví v marketingové studii pro příštích deset až 15 let, kterou si Loket nechává zpracovat za 1,5 milionu korun.
Podle starosty Jaroslava Hlavsy budou na studii pracovat dva týmy. V prvním se sejdou architekti, projektanti, druhý tým osloví obyvatele města, turisty, podnikatele a sdružení. "Uděláme kulaté stoly, workshopy. Z toho vzejde, co chybí místním a turistům," řekl Hlavsa. Do konce listopadu má být rozvojový dokument hotový.
Podle Hlavsy městu chybí hlavně infrastruktura, bazén, sportoviště. Vadí mu, že základní škola sídlí ve třech budovách, z nich dvě jsou ve špatném stavu. "Prodejme je a postavme s pomocí dotace novou školu s tělocvičnou poblíž sídliště," nabízí starosta. Uvolnil by se tak dům na náměstí vedle dvorany. Tím by byl celý komplex zajímavější pro potenciální investory, které město vyzývá ke spolupráci.
Minulé vedení města chtělo do chátrajícího objektu dvorany umístit policii, poštu a knihovnu. Nyní chce město spíše "kulturní lázně" se společenským sálem, jimž by Loketské městské lesy dodávaly rašelinu vytěženou v Krásně. "Musí to mít komerční charakter, jinak půjde o ztrátový podnik, o který nebude mít nikdo zájem. Musí tam být hospoda, dole patnáctimetrový bazén, lázeňské procedury, fitness." doplnil Hlavsa.
Auta, zajíždějící do parkovacího domu, by starosta rád viděl ještě v tomto volební období. Studii proveditelnosti pro parkoviště chce radnice zadat co nejdříve. "O investora, který do toho půjde s vlastními penězi a s příslibem pronájmu na patnáct nebo dvacet let, se nebojím," řekl.
Opoziční zastupitel Jan Hadrava míní, že pokud studie shrne to, co stejně všichni vědí, tak to budou zbytečně vyhozené peníze. Nelíbí se mu některé plány na stavbu nové školy na sídlišti a komerční využití dvorany. Podle něho pak z historického centra města zmizí život. "Vznikne tu jedno velké ubytovací zařízení, kde bude žít pár lidí. A bude na městě vidět, že je mrtvé," řekl Hadrava.

Zdroj : ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Pátek 29.03.

25°C
12°C

Sobota 30.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19804)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13717)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13872)

Last minute
18.1% (13248)

Prostřednictvím internetu
17.3% (12710)

Celkem hlasů: 73351

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.