E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Středa, 08. 05. 2024
Svátek slaví je svátek
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

29.04.2007

Český ráj

Turistickou sezonu zahájily v Českém ráji tisíce lidí

 

Několik tisíc lidí zahájilo o víkendu novou turistickou sezonu v Českém ráji. Na 5000 lidí přilákal v sobotu zábavní program na Malou Skálu. Takový zájem organizátoři nečekali.

 

Rušno bylo i v areálu Šťastná země u Karlovic, který se po zimě znovu otevřel.
Počítali jsme tak trochu s tím, že téměř letní počasí přiláká hodně lidí, na tolik jsme ale připraveni nebyli a některé materiály jsme museli ještě honem doplňovat," řekla ČTK Eliška Gruberová, vedoucí turnovského infocentra, které zahájení sezony na Malé Skále pořádalo.
Do areálu Šťastná země o víkendu zavítalo kolem 1000 návštěvníků, hlavně rodin s dětmi. "Největší zájem byl, jak jsme předpokládali, o dvě nové trampolíny, někteří rodiče tam odtud nemohli děti vůbec dostat," řekla ČTK manažerka areálu Monika Slezáková. Sama přiznala, že si šla v sobotu po uzavření areálu zaskákat. "Neodolala jsem, vůbec jsem se nedokázala přestat smát, je to skvělá relaxace," poznamenala.
Dvě velkoplošné vzduchové trampolíny jsou zapuštěné v zemi a dofukují se vzduchem. Jedna z nich má rozměr 160 metrů čtverečních a druhá 45 metrů čtverečních. "Malá je pro děti do šesti let, ta velká pro ty starší i pro dospělé, nemají ani pružiny ani konstrukci, proto jsou bezpečné," dodala Slezáková. Do nových atrakcí areál investoval téměř milion korun, přibyla k nim například dřevěná replika Ještědu, závěsná lanovka, nové prolézačky či vyhlídkové věže.
Přírodní areál Šťastná země vznikl v Českém ráji před čtyřmi lety a dnes se rozkládá na ploše zhruba sedmi hektarů. Otevřen je od května do října, loni ho navštívilo 50.000 lidí. Určen je hlavně dětem, pro které je tu připraveno asi 90 atrakcí, třeba dřevěný hrad - zmenšenina Hrubé Skály, houpačky, klouzačky a prolézačky. Nově letos areál zavedl také vlastní měnu, platí se čtyřlístky vyrobenými v jablonecké mincovně.
Šťastná země je jen jedním z celé řady turistických lákadel v Českém ráji, který patří k nejnavštěvovanějším lokalitám v republice. Podle odhadů ho ročně navštíví kolem 750.000 turistů. Sdružení Český ráj se letos chce zasadit o zlepšení stavu turistického značení, pomoci zvýšit kvalitu služeb a návštěvníky přilákat i do méně známých míst. "Některé lokality propagaci nepotřebují a stejně tam bude plno, hledá-li ale někdo klid a romantiku, je tu například údolí Mohelky, to je oblast, která na své objevení teprve čeká," řekl ČTK Aleš Hozdecký ze Sdružení Český ráj.

Zdroj : ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Čtvrtek 09.05.

25°C
12°C

Pátek 10.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
26.9% (20158)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13998)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14144)

• Last minute
18.1% (13548)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (13037)

Celkem hlasů: 74885

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.