E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 03. 05. 2024
Svátek slaví Alexej
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

18.04.2007

Zájem o nakupování vlakových jízdenek přes internet rapidně vzrostl

 

České dráhy prodaly přes web za první tři měsíce letošního roku téměř 21 tisíc jízdenek a připravují také telefonický prodej, po kterém je prý velká poptávka.

 

České dráhy prodaly za první čtvrtletí roku 2007 prostřednictvím svého internetového eShopu téměř 21 tisíc jízdenek a za prodej přes internet utržily více než 5 miliónů korun. To znamená průměrný měsíční prodej přibližně 6 900 jízdenek za 1 678 000 Kč měsíčně (za celý rok 2006 činily tyto průměrové ukazatele přibližně 1000 jízdenek měsíčně za 420 000 Kč) ? jedná se tedy zatím o sedminásobný nárůst ve srovnáním s průměrem z loňského roku. Z uvedených čísel o počtu prodaných dokladů a souvisejících tržeb je jasně patrný trvale rostoucí trend, který pokračuje i v roce 2007.
Jízdenka zakoupená přes internet se následně zobrazí ve formátu PDF přímo na monitoru a zároveň ji cestující obdrží prostřednictvím e-mailu. Poté ji již jen stačí vytisknout a nastoupit přímo do vlaku ? bez zastavení se v pokladně. Nákup cestovního dokladu přes internet současně dává garanci místa a nejpohodlnějšího cestování. Vedle těchto běžných cestovních dokladů prodávají přes internet České dráhy také doklad eLiška pro výhodné cestování mezi krajskými městy za 140 Kč. Samozřejmostí je možnost volby jízdenky dle nároku na slevu či zvýhodněné jízdné.
Vlastní platba kartou probíhá prostřednictvím platebního portálu zabezpečeného technologií 3-D Secure. Akceptovány jsou obecně všechny platební karty asociací VISA a MasterCard, zejména karty VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro, MasterCard Electronic a MasterCard Unembossed.
Podobná služba jako u tuzemských Českých drah funguje také v zahraničí - například v Německu či Rakousku. ČD hodlají nabídku dále rozšiřovat, podle tiskového mluvčího Českých drah Aleše Ondrůje například na lůžkové a lehátkové spoje na Slovensko. V budoucnu by se měly prodávat přes internet i další doklady, které je nyní možné zakoupit jen pa přepážce.
"V plánu je rovněž telefonický prodej, kdy zákazník sdělí vedle podrobností o cestě také číslo své platební karty," sdělil serveru Digiweb.cz Ondrůj. Podle něj je poptávka po tomto typu služby značná a telefonicky by mělo být možné jízdenku zakoupit ještě letos.

Zdroj : iHned

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 04.05.

25°C
12°C

Neděle 05.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
26.9% (20138)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13989)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14139)

Last minute
18.1% (13538)

Prostřednictvím internetu
17.4% (13023)

Celkem hlasů: 74827

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.