E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 03. 05. 2024
Svátek slaví Alexej
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

10.04.2007

Češi stále raději tráví dovolenou doma

 

Svědčí o tom údaje Českého statistického úřadu, podle kterých počet ubytovaných domácích turistů loni vzrostl o 4,3 procenta na téměř 6,3 milionu.

 

Více českých turistů než v roce 2005 uvítala loni ubytovací zařízení ve všech krajích i v hlavním městě, výjimkou je pouze jižní Morava.
Neochvějné postavení na špičce žebříčku oblíbenosti potvrzuje Jihočeský kraj, kam loni zavítalo téměř 770.000 domácích turistů. Jde o meziroční nárůst o deset procent. Následuje Jihomoravský kraj, kde se ale loni ubytovalo o 16.000 domácích turistů méně než předloni. Další v pořadí jsou kraje Královéhradecký a Liberecký.
Naopak nejméně oblíbený je i přes tříprocentní nárůst Karlovarský kraj, kde loni v hotelích přespalo 190.000 turistů. Karlovarský kraj se svými lázněmi ovšem nadprůměrně boduje u zahraničních hostů, zejména u Rusů. Malý zájem je i o Pardubický kraj, který zůstává ve stínu sousedního Hradce Králové a netěší se ani přízni zahraničních cestovatelů.
A co domácí turisty k cestám po "českých luzích a hájích" láká? Velkou přitažlivost mají nejvyšší české hory. Z toho těží Královéhradecký kraj a Liberecký kraj, kam v zimě míří přes 40 procent sněhuchtivých občanů, kteří chtějí lyžovat v Česku. Významnou roli hrají také přírodní a historické zajímavosti a krásy. Například Český ráj láká desetitisíce turistů ročně, dobrou pověst mají také jižní Čechy se svými lesy, rybníky a Šumavou.
Samotné přírodní krásy ale dnes již turistům nestačí. "Důležitá je nabídka balíčku atrakcí, kdy třeba Liberec nabízí aquapark, kam Vás odveze autobus přímo ze sjezdovky. To jsou lákadla, které ty Čechy tam přilákají," řekl Košatka. Dodal, že při přípravě balíčků je důležitá dobrá spolupráce krajského úřadu s místními podnikateli v cestovním ruchu.

Zdroj : České noviny

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 04.05.

25°C
12°C

Neděle 05.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
26.9% (20138)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13989)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14139)

• Last minute
18.1% (13538)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (13023)

Celkem hlasů: 74827

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.