E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

02.04.2007

K zámku Ratibořice jezdí autobusy

 

K zámku Ratibořice na Náchodsku začaly jezdit zvláštní víkendové autobusové spoje. Turisté k cestě na zámek, který je znám z knih Boženy Němcové, budou moci o víkendech a svátcích využít

 

linku z České Skalice do Žernova. Spoje do Ratibořic nejsou jedinou novinkou v letošní turistické sezoně na hradech a zámcích hradeckého kraje. V barokním hospitalu na Kuksu na Trutnovsku je například po letech opět přístupná rodinná hrobka hraběte Šporka. Dosud byla k vidění jen ve výjimečných případech.
"Odjezdy autobusů od železniční stanice v České Skalici přímo k ratibořickému zámku jsou v 08:40 a v 11:40. Spoje čekají na příjezd vlaků od Hradce Králové a od Trutnova. Večerní autobus pro dopravu zpět jede v 17:40," řekl Tomáš Jurček z krajské společnosti Oredo, která veřejnou dopravu v kraji organizuje.
Novinky čekají na turisty i na jiných památkách. V barokním hospitalu na Kuksu na Trutnovsku je po letech opět přístupná rodinná hrobka hraběte Šporka. Dosud byla k vidění jen ve výjimečných případech. Nyní budou asi tři až čtyři prohlídky denně. Hospital také má otevřeno do 17:00, tedy o hodinu déle než v minulosti. O prázdninách pak bude otevřeno každý den.
Rozšířenou expozici v nových prostorách o víkendu otevřelo Vojenskohistorické muzeum sběratele Miroslava Frosta v Jaroměři-Josefově na Náchodsku. "Nové prostory umožňují vystavení přibližně tří čtvrtin exponátů z mé sbírky. Ta obsahuje přes 20.000 militarií a nestále se rozrůstá," řekl Frost. Na hradě Pecka na Jičínsku je novinkou výstava Poklady hradního muzea. V dubnu bude mít Pecka otevřeno jen o víkendech a svátcích.
Návštěvníci hradu Kunětická hora u Pardubic si budou muset ještě týden počkat. Kvůli opravám dlažeb v hradním paláci se otevření posunulo na 7. dubna. Do 28. dubna budou muset vydržet i turisté chystající se do skanzenu na Veselém Kopci na Chrudimsku. První turisty však o tomto víkendu již v Pardubickém kraji přivítala zřícenina hradu Lichnice, hrad Svojanov či zámek ve Slatiňanech se známým muzeem koní.

Zdroj : rozhlas.cz

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Pátek 29.03.

25°C
12°C

Sobota 30.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
27% (19797)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13713)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13870)

• Last minute
18.1% (13241)

• Prostřednictvím internetu
17.3% (12708)

Celkem hlasů: 73329

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.