E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 10. 05. 2024
Svátek slaví Blažena
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

15.01.2007

ČSA za deset měsíců přepravily více než 4,7 milionu cestujících

 

České aerolinie (ČSA) přepravily za prvních deset měsíců letošního roku více než 4,7 milionu cestujících. Meziročně se jejich počet zvýšil o 4,6 procenta.

 

Největší podíl na přepravních výsledcích má pravidelná přeprava, kde počet přepravených osob dosáhl téměř čtyř milionů. Od počátku roku do konce října ČSA uskutečnily přes 33 000 letů.
?V současné době probíhá několik zásadních změn v oblasti prodeje a marketingu, které by měly přinést další zvýšení počtu cestujících a akceleraci výnosů. Neočekáváme, že odezvy na tyto změny budou rychlé, ale jsme rádi za každý pozitivní signál, který potvrzuje, že námi zvolená cesta je správná,? řekl k přepravním výsledkům viceprezident pro prodej Petr Řehák. V době platnosti zimního letového řádu, tedy od 29. října, se zvýšila frekvence letů například do Moskvy, ale také do Jekatěrinburgu, Oděsy, Talinu, Vilniusu, Sofie, Sarajeva, Lublaně, Záhřebu nebo Bukurešti.
Růst o téměř 15 procent zaznamenala přeprava na charterových letech ČSA, na kterých od ledna do října tohoto roku cestovalo téměř 740 000 cestujících. Nejčastějším cílem v charterové síti ČSA byla v prvních desíti měsících letošního roku Hurghada v Egyptě, Heraklion na Krétě a turecká Antalya. V zimní letové sezóně, která začala koncem října, se hlavními cíly stanou především místa na dálkových linkách například kubánské Varadero, venezuelská Isla Margarita nebo La Romana v Dominikánské republice. ČSA přepravují na charterových letech nejen klienty českých a zahraničních cestovních kanceláří. Lety si stále častěji objednávají také renomované mezinárodní firmy.
Rovněž v přepravě zboží a pošty došlo za prvních deset měsíců letošního roku u Českých aerolinií k nárůstu. Oproti stejnému období loňského roku vzrostl objem přepravy o 4,7 procenta a dosáhl téměř 19 000 tun.
ČSA kladou velký důraz také na pravidelnost svých letů. Za první tři čtvrtletí ČSA obsadily v pravidelnosti letů druhé místo v žebříčku 26 evropských leteckých společností sdružených v Asociaci evropských aerolinií (AEA). V srpnu letošního roku skončily ČSA dokonce první.

Zdroj : ČSA

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 11.05.

25°C
12°C

Neděle 12.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
26.9% (20167)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (14005)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14150)

• Last minute
18.1% (13555)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (13041)

Celkem hlasů: 74918

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.