E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 10. 05. 2024
Svátek slaví Blažena
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

14.01.2007

Síť 25 turistických areálů

 

Na domácí trh cestovního ruchu vstoupí síť 25 turistických areálů se sjednocenou nabídkou sportů a aktivního trávení volného času.

 

V každém z nich mají návštěvníci kromě ubytování a stravování také možnost vypůjčit si veškeré sportovní vybavení, začátečníkům navíc se vším poradí kvalifikovaní lektoři. Na mezinárodních veletrzích cestovního ruchu Go a Regiontour v Brně to řekla manažerka projektu Renata Šedová.
Cílem projektu Aktivní turistika je nabídnout ucelenou nabídku netradiční dovolené pro rodiny s dětmi nebo party mladých lidí, uvedla. Areály fungují již nyní, naplno ale projekt začne v květnu před začátkem turistické sezony.
"Naší ambicí je, aby se značka Aktivní dovolená zapsala do povědomí veřejnosti podobně jako značka Biopotraviny. Aby návštěvníci našich center věděli, že v každém z nich na ně čeká záruka určitého standardu služeb," řekla Šedová. Vedle tradiční pěší turistiky nabízejí areály trasy pro cykloturistiku, sjíždění řek, potápění, horolezectví, slaňování nebo zimní sporty. V řadě z nich si mohou návštěvníci také vyjet na koni, zahrát petanque, zastřílet z luku nebo zajezdit na kolečkových bruslích.
Pětadvacítka středisek po celé ČR by se měla v budoucnu nadále rozšiřovat. Základní podmínkou účasti v projektu je možnost alespoň nějakého ubytování a stravování. Areál by měl mít také půjčovnu potřebného sportovního vybavení a kvalifikované lektory, kteří pomůžou a poradí začátečníkům, dodala Šedová.
Návštěvníci si tak podle ní mohou vyzkoušet aktivity, na které by si sami netroufli, nebo na které nechtějí kupovat drahé vybavení. Každý z programů se dá upravit na míru konkrétním požadavkům, nebo podřídit aktuálnímu počasí.
Pro sportovní a turistické nadšence připravili organizátoři projektu motivační soutěž Český bobr. "Každý, kdo v průběhu jednoho roku navštíví alespoň sedm z 25 areálů v síti Aktivní turistiky a v každém z nich absolvuje jiný z celkem sedmi druhů zážitkových programů - cyklo, voda, lano, lyže, koně, hry, gurmán - bude zařazen do losování o ceny," řekla druhá z organizátorek Jana Staňková.
Realizátorem projektu Aktivní turistika je region Orlicko - Třebovsko z Pardubického kraje, které na něj získalo dotaci 15,4 milionu korun z evropských fondů. Po skončení úvodní fáze, která vyvrcholí začátkem letní turistické sezony Dnem aktivní turistiky, by měl záštitu nad projektem převzít jiný subjekt. "Mohl by to být například jeden z partnerů projektu, Klub českých turistů nebo agentura CzechTourism," řekla Šedová, která se v současné době snaží o zařazení sítě areálů Aktivní turistiky do katalogů českých cestovních kanceláří a agentur.
Podrobný přehled všech areálů a jejich nabídek ubytování, stravování a sportovních aktivit jsou k dispozici na internetové adrese www.aktivni-turistika.cz.

Autor: ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 11.05.

25°C
12°C

Neděle 12.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
26.9% (20161)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (14004)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14149)

Last minute
18.1% (13552)

Prostřednictvím internetu
17.4% (13039)

Celkem hlasů: 74905

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.