E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Sobota, 11. 05. 2024
Svátek slaví Svatava
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

14.12.2006

Lanovka na Sněžku zahájila zimní provoz

 

Po více než měsíci se dnes opět dala do pohybu lanová dráha na nejvyšší českou horu Sněžku v Krkonoších. Od 6. listopadu byla mimo provoz kvůli pravidelné odstávce před zimní sezonou.

 

Přestože sněhová pokrývka je zatím v Krkonoších mimořádně chudá a počasí výletům příliš nepřeje, na vrchol Sněžky a na Růžovou horu se nechali přepravit první turisté.
"Během první hodiny jsme prodali jen několik málo lístků. Je zataženo, mlhavo, a tak brzo dnes nikdo o víkendu nevstává," řekla pracovnice lanovky. Lanovka dnes jezdí díky mírnému větru až na Sněžku, pokud se rychlost větru zvýší, končí na Růžové hoře. Pravidelný zimní provoz zahájila již 17. listopadu také lanová dráha na Černou horu.
V Krkonoších je zatím jen málo sněhu, na hřebenech a na Sněžce dosahuje je k vidění jen výjimečně. "Dole není vůbec, na Studniční hoře a dalších vyšších místech zůstaly jen bílé flíčky ještě z listopadu. Lyže si s sebou nikdo nebere," uvedla obsluha lanovky. Podle meteorologů se lyžaři většího přídělu sněhu nedočkají ani tento víkend.
Ceny jízdného na nejvyšší českou horu se proti loňské zimní sezoně zvedly o 30 korun. Dospělí zaplatí za cestu z Pece pod Sněžkou na vrchol 180 korun, děti polovinu, při zakoupení zpáteční jízdenky 330 korun, respektive 170 korun. Výlet z Pece na Růžovou horu vyjde dospělé na 120 korun, turisty do 10 let na 60 korun. Děti mladší pěti let mají veškeré cestování zdarma.
Lanovka na Sněžku z roku 1949 je nejstarší lanovkou v Krkonoších. Naopak lanovka na Černou horu byla postavena letos a je nejmodernějším zařízením svého druhu v Česku. Lanová dráha vyveze za hodinu na vrchol Sněžky asi 250 lidí, černohorské zařízení má kapacitu 1500 osob za hodinu.

Zdroj : ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Neděle 12.05.

25°C
12°C

Pondělí 13.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
26.9% (20179)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (14017)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14161)

Last minute
18.1% (13560)

Prostřednictvím internetu
17.4% (13050)

Celkem hlasů: 74967

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.