E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Neděle, 12. 05. 2024
Svátek slaví Pankrác
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

16.11.2006

Pendolino začne v prosinci jezdit do zahraničí

 

Sedm souprav rychlovlaku Pendolino začne od 10. prosince jezdit i za hranice.

 

Dvakrát denně pojedou vlaky Pendolino pod jménem SuperCity do Vídně, jednou do Bratislavy. Obě trasy zvládnou pod čtyři hodiny, čímž předstihnou konkurenční autobusové dopravce. Napsala to Mladá fronta Dnes.
Autobusy však stále vítězí cenou. "Do Bratislavy bude jezdit pendolino za 496 korun, cena jízdenky do Vídně bude začínat na 593 korunách," řekla ředitelka odboru osobní přepravy Českých drah Luďka Hnulíková. Proti autobusům je to skoro dvojnásobná cena, a to i ve srovnání se zlevněnými jízdenkami na pendolino.
Například z Prahy do Bratislavy jezdí autobusová firmy Student Agency za 230 korun a Eurolines za 275 korun. Délka jízdy je přitom u autobusů delší pouze o 15 až 30 minut. Z Prahy do Vídně jezdí Student Agency za 300 korun a Eurolines za 340 korun. Délka jízdy je na této trase delší o 30 až 60 minut.
Úspora pár desítek minut a jistota, že cestující neuvázne na dálnici, se platí stokorunami. Autobusoví dopravci proto z pendolina nemají strach. "Nebude to pro nás konkurence, protože už dnes jezdí na trase do Vídně minimálně stejně kvalitní vlaky složené z vozů rakouských a německých drah," říká šéf firmy Student Agency Radim Jančura.
České dráhy se ale neobávají, že bude pendolino do zahraničí jezdit prázdné. "Do Rakouska a na Slovensko budou kromě stávajících cestujících mezinárodními vlaky EuroCity jezdit také lidé, kteří dosud používali auto," řekla Hnulíková. Pokud však na cestě do Bratislavy pojedou autem tři lidé, přijde je to levněji. Na trase do Vídně cenově vítězí auto už při obsazení dvěma lidmi.

Autor: ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Pondělí 13.05.

25°C
12°C

Úterý 14.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
26.9% (20198)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (14029)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14177)

Last minute
18.1% (13575)

Prostřednictvím internetu
17.4% (13067)

Celkem hlasů: 75046

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.