E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Středa, 22. 05. 2024
Svátek slaví Emil
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

28.10.2006

Prodej zimních zájezdů se již rozběhl

 

Cestovní kanceláře mají na zimní období připravenou širokou škálu zájezdů. Stále více Čechů stojí před volbou,

 

zda i v zimě nezvolit zájezd do exotických teplých krajin. Velký zájem Čechů o tento typ dovolené dokonce dovolil cestovním kancelářím připravit pro letošní zimu i přímé charterové lety z Prahy do těchto vzdálených destinací, takže jsou ceny zájezdů opravdu mimořádně příznivé.
České cestovní kanceláře pro letošní zimu připravili přímé charterové lety "do tepla" např. do Thajska, Keni, Zanzibaru, na Kubu, na Jamaiku, do Egypta či do Indie. V nabídce zůstává také populární Brazílie, Kapverdy, Seychely či Venezuela. Opravdovou lahůdkou je pak Francouzská polynésie v Tichém oceánu s vyhlášeným Tahiti, kde jsou zřejmě nejkrásnější ale i nejdražší pláže světa. U běžného zimního pobytového zájezdu do tepla samozřejmě nejvíce rozhoduje cena, lidé chtějí většinou "exotiku" za ceny maximálně kolem 30 tisíc korun, uvádí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA).
.
Na mnoha místech lze velice vhodně a atraktivně kombinovat různé typy aktivit. Například v Mexiku na Mayské Riviéře je ideální kombinace relaxace na krásných plážích a poznávání mayských památek, fantastické potápění, velmi kvalitní ubytování, bez víz, bez očkování). Maledivy zase nabízí klasická relaxační dovolenou, přibývá náruživých potápěčů, kteří chtějí hotel s vlastním útesem, případně okružní plavbu spojenou s potápěním. Mauritius a Reunion - ostrovy v Indickém oceánu, Mauricius je o relaxu u moře, Reunion je jeden z nejkrásnějších ostrovů na světě, s 3000 m vysokými horami, činným vulkánem, nesmírně pestrou vegetací, vyhledávané místo pro milovníky adrenalinových sportů. Apod.
Oblíbená je i Jihoafrická republika, má podobné klima našemu, výborná vína, maliny a další nám blízké ovoce, špičkový servis a přijatelné ceny na pobyt.
Při zájezdech do exotických zemí doporučuje AČCKA klientům, aby také nezapomněli na očkování, v zásadě se jedná především o očkování proti žloutence typu A, někde i B, v některých zemích i očkování proti břišnímu tyfu a tabletky proti malárii a očkování proti žluté zimnici.
V exotických zemích není žádoucí konzumovat neumyté ovoce z tržišť a jinou než balenou vodu, nikdy ne vodu na ulici.

Ze zájezdů za lyžováním, nejpopulárnější zahraniční destinací je již tradičně Rakousko, na 2. místě je Francie a na 3. místě Itálie. Z důvodu finanční náročnosti není mezi českými turisty příliš populární Švýcarsko.

V Rakousku zaznamenáváme stálý nárůst českých turistů, především individuálních, který bude pokračovat i letos, domnívá se Tomio Okamura z prezidia AČCKA. Prakticky žádná jiná země nemůže nabídnout tak dlouhé a kvalitní sjezdovky a služby. Češi se přesouvají od penzionů a apartmánů do velmi kvalitních hotelů, standardem se pro české turisty v Rakousku stává 4hvězdičkový hotel. Je to dáno nejen zvyšující se životní úrovní obyvatel ČR, ale také například tím, že řada českých firem pořádá v rakouských Alpách firemní akce, tisíce lidí tak okusí vysoký standard ubytování a služeb příště sami a s rodinami vyhledávají právě taková zařízení. Ceny za osobu a noc ve velice kvalitním hotelu v Rakousku činí v mimosezóně cca 50 EUR, v hlavní sezóně 70-80 EUR. Stravování je kvalitní, hodně podobné české kuchyni. Popularita Rakouska je dána především polohou, na sjezdovky je možné dojet za pár hodin. Střediska v Rakousku nejsou umělá, je zde normální život, restaurace, obchody, bary, ceny jsou přijatelné. Parkování u sjezdovek je zadarmo, na rozdíl od České republiky, silnice jsou stále pečlivě udržovány a řetězy se nasazují skutečně výjimečně.
Francie nebo Itálie nemůže zdaleka nabídnout takový počet kvalitních čtyřhvězdičkových hotelů s bazény, wellness. jako v Rakousku. Navíc např. ve Francii jsou ceny ve 4hvězdičkových hotelech mnohem vyšší než v Rakousku, důvodem je především velká náročnost na splnění 4hvězdičkové úrovně podle francouzských standardů, to se pak odráží v cenách.
Do Francie Češi jezdí za lyžováním především formou zájezdů ve skupinách, zájezdovými autobusy a ubytovávají se v zařízeních nižších kategorií - apartmánech a studiích.

Zdroj : iDnes

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Čtvrtek 23.05.

25°C
12°C

Pátek 24.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
26.8% (20370)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (14194)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14352)

Last minute
18.1% (13741)

Prostřednictvím internetu
17.4% (13243)

Celkem hlasů: 75900

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.