E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Středa, 22. 05. 2024
Svátek slaví Emil
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

26.10.2006

Pražský hrad bude mít nový systém prohlídek

 

Správa Pražského hradu od ledna změní dosavadní systém návštěvnických okruhů Pražského hradu.

 

Místo současných sedmi budou dva základní a samostatně přístupné budou Příběh Pražského hradu a Obrazárna. Sdělil to ředitel tiskového odboru Pražského hradu Petr Hájek. Výsledkem změny podle něj bude zjednodušený a pro návštěvníky přehledný systém prodeje vstupenek. V cenách vstupenek téměř žádné změny nejsou, zlevňují se rodinné vstupenky na největší okruhy.
Pražský hrad cenu vstupného neměnil ani poté, co v září Správa Pražského hradu předala na základě rozhodnutí soudu katedrálu svatého Víta církvi. Ta zavedla do chrámu, který byl předtím součástí dvou návštěvnických okruhů, samostatné vstupné 100 korun.
Dosud je na Hradě největší návštěvnický okruh A, který zahrnoval Starý královský palác včetně expozice Příběh Pražského hradu, Obrazárnu, baziliku sv. Jiří, Jiřský klášter a Zlatou uličku s věží Daliborkou. Základní vstupné stojí 350 korun, snížené 175 a rodinné 520 korun. Okruh B nabízí za 220, 110 a 330 korun Starý královský palác a Zlatou ulička s Daliborkou. Okruhy C, D, E, F a P nabízejí vždy jen jeden objekt - Zlatou uličku s Daliborkou, baziliku sv. Jiří, Obrazárnu, Jiřský klášter a Příběh Pražského hradu.
Od 1. ledna budou dva základní návštěvnické okruhy. Velký okruh zahrne Starý královský palác, expozici Příběh Pražského hradu, Obrazárnu, baziliku sv. Jiří a Zlatou uličku s Daliborkou a podle Hájka bude vhodný především pro individuální návštěvníky s hlubším zájmem o navštívenou památku, školní skupiny a rodiny s dětmi. Základní vstupné bude 350 korun, snížené 175 korun a rodinné 500 korun.
Malý okruh obsahuje vstup do Starého královského paláce, baziliky sv. Jiří a Zlaté uličky s Daliborkou a určen je spíše pro skupiny a návštěvníky omezené časem, kteří ale přesto chtějí navštívit nejvzácnější památky Pražského hradu. Základní vstupenka bude stát 250 korun, snížená 125 a rodinná 300 korun. Vstupné do Příběhu Pražského hradu a Obrazárny, které jsou i nyní přístupné samostatně, se příliš nemění, zlevňuje se rodinná vstupenka do Příběhu z 260 na 200 korun.
Platnost vstupenek bude i nadále dva dny.

Zdroj : ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Čtvrtek 23.05.

25°C
12°C

Pátek 24.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
26.8% (20368)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (14190)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14346)

Last minute
18.1% (13737)

Prostřednictvím internetu
17.4% (13237)

Celkem hlasů: 75878

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.