E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Středa, 22. 05. 2024
Svátek slaví Emil
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

24.10.2006

Nejšetrnější letecký dopravce k životnímu prostředí roku 2006

 

Soutěž O nejšetrnějšího leteckého dopravce k životnímu prostředí vyhlásila Městská část Praha 6 ve spolupráci s Letištěm Praha.

 

Probíhala od 1. ledna do 30. září 2006 a byla určena pro všechny aerolinky, které operují na mezinárodním letišti Praha Ruzyně. Prioritou vyhlašovatele byla motivace dopravců k dodržování letových koridorů tak, aby byla minimalizována hluková zátěž.
Letiště Praha dodávalo vstupní data, která vycházela z kontinuálního monitorování hlukových hladin vybraných monitorovacích stanic v jeho okolí pomocí certifikovaných procesů. Uvedená kritéria byla stanovena tak, aby letecké společnosti motivovala ke snižování hlukové zátěže a zároveň k dodržování příletových a odletových postupů v okolí letiště Praha ? Ruzyně.
?Kromě opatření technických, jako např. používání nových letadel, výstavby terminálů či přípravy nových drah, které přenesou provoz severně od Prahy, je třeba dělat i opatření organizační a právě skončený první ročník soutěže je jedním z nich,? tvrdí starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa. ?Přínos je v tom, že všichni dopravci viděli, jak se jejich pilotům dařilo zcela exaktní a přesně měřitelná kritéria dodržovat. Soutěží jsme se snažili apelovat na prestiž leteckých společností. Každá z nich byla v pozici, že může vyhrát a být nejlepší. A pevně věřím, že všechny letecké společnosti usilují o jediné ? být nejlepší. Průměr v tvrdé konkurenci nestačí. A tato snaha pochopitelně přináší to, o co nám jde. Zlepší se kvalita bydlení a života v okolních částech letiště," vysvětlil starosta Tomáš Chalupa.
Generální ředitelka Letiště Praha, s. p. Hana Černochová přínos soutěže zhodnotila: ?Umístění na předních místech v této soutěži je pro cestující známkou spolehlivosti a preciznosti dané letecké společnosti,? a k vítězi soutěže dodává: ?Společnost easyJet si vedla výtečně po celou dobu konání soutěže. V průběhu sledovaných 39 týdnů se pohybovala téměř vždy na prvních dvou místech a ani jednou neopustila medailovou pozici.?
Výsledky soutěže byly zveřejňovány v týdenním cyklu na webových stránkách Letiště Praha (www.prg.aero, ve složce Společnost/Životní prostředí/Soutěž) a na www.praha6.cz pod speciálním odkazem v menu.
easyJet je vedoucí nízkonákladová letecká společnost v Evropě, která v současnosti operuje 121 letadel na 264 linkách mezi 74 letišti ve 21 zemích. Za loňský rok přepravila přes 30 milionů pasažérů, v roce 2006 je očekáván nárůst na 35 milionů pasažérů.
Pravidelné lety z Prahy easyJet zahájil v září 1999. Letos v červenci tento nízkonákladový dopravce přivítal na Ruzyni už svého 3-miliontého pasažéra na linkách z/do Prahy. Jen za loňský rok prošlo pražským letištěm 737 770 zákazníků easyJetu, od letošního ledna do září jich bylo 438 333. easyJet je v současné době druhým největším dopravcem v oblasti přepravy cestujících na ruzyňském letišti. Dnes mohou cestující z České republiky využívat denního spojení na letiště London Gatwick, London Stansted, letiště v Bristolu, Newcastlu, Nottinghamu, Dortmundu a nově také do Basileje, Ženevy a Milána. Letenky easyJetu si cestující zajišťují prostřednictvím internetové stránky www.easyjet.com, které jsou i v češtině.

Zdroj : prg.aero/cs

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Čtvrtek 23.05.

25°C
12°C

Pátek 24.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
26.8% (20370)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (14194)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14351)

Last minute
18.1% (13741)

Prostřednictvím internetu
17.4% (13243)

Celkem hlasů: 75899

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.