E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

29.09.2006

Mostecko

Mostecké dny cestovního ruchu

 

Mostecké Repre bude ve dnech 11. a 12. října hostit konferenci o cestovním ruchu. Mostecké dny cestovního ruchu nabídnou také výstavu

 

prezentující zajímavá místa regionu. Součástí programu bude i soutěž, ochutnávky, trh a řada doprovodných akcí. Konferenci pořádá město Most.

Dvoudenní akce je zaměřena na komplexní propagaci Mostecka jako turistického cíle. Reaguje na aktuální potřebu přesunout část příjmů a zaměstnanosti regionu z tradičních oborů těžkého průmyslu do oblasti cestovního ruchu, což v první řadě znamená změnit globální a vysoce negativní vnímání Mostecka jako turisticky nezajímavého cíle. Dosavadní nedostatečná propagace zajímavých historických a technických památek, sportovišť špičkové úrovně a přírody Krušných hor i Českého středohoří, zapříčinila nízkou atraktivitu Mostecka a malý zájem o něj ze strany tuzemských i zahraničních turistů, včetně cestovních kanceláří a agentur.
Cílem akce je představení regionu v rámci výstavy, která bude probíhat souběžně s konferencí, včetně dlouhodobé propagace Mostecka v tuzemsku i zahraničí prostřednictvím klasických cestovních kanceláří i touroperátorů, specializovaných na krátkodobé letní i zimní pobyty a kongresovou turistiku. Dalšími možnostmi je spolupráce s vládními a krajskými organizacemi, agenturou CzechTourism a vlastní zdokonalená propagace města Mostu a celého regionu na veletrzích cestovního ruchu.
Na zasedání odborné konference budou přizváni i zástupci Okresní hospodářské komory Most, Hospodářské a sociální rady Mostecka, Euroregionu Krušnohoří, partnerského města Marienberg a odborníků z oboru cestovního ruchu. Jedním z témat konference bude tvorba ?hotového produktu? v podobě komplexní nabídky služeb cestovního ruchu na Mostecku, přímo určená specifickým cílovým skupinám, rodičům s dětmi, seniorům i sportovním kolektivům, a inzerování tohoto produktu u nás i v zahraničí. Dalším důležitým úkolem je provedení analýzy současného stavu cestovního ruchu na Mostecku, analýzy zákazníků ? cílových skupin -a analýzy poptávky po produktech a službách, které turisté vyhledávají a požadují.
Jedním z předpokládaných výstupů konference je i vypracování přehledu odpovídajících služeb, jejich zajištění vybraným koordinátorem se sídlem v Mostě a zvýšené využívání možností marketingu a propagace v oblasti cestovního ruchu. Službami není myšleno jen ubytování a stravování, nýbrž i možnost návštěvy konkrétních atraktivit v dané lokalitě, sportovních zařízení i mimo otevírací dobu, návštěvy vinic, prohlídky technických památek, zabezpečení průvodcovských, překladatelských služeb a dopravy. Důležitou součástí Mosteckých dnů cestovního ruchu bude regionální mediální kampaň zaměřená na konání konference, cíleně podpořená propagačními materiály. Mezi ně patří vizitkář turisticky zajímavých subjektů Mostecka, nová mapa a kalendář kulturních, společenských a sportovních akcí, pravidelně pořádaných v Mostě.

Zdroj : e-region.cz

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Pátek 29.03.

25°C
12°C

Sobota 30.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19779)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13699)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13857)

Last minute
18% (13219)

Prostřednictvím internetu
17.3% (12683)

Celkem hlasů: 73237

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.