E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 24. 05. 2024
Svátek slaví Jana
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

19.09.2006

Den bez aut

Nechte auto doma, jeďte vlakem

 

Ekologické sdružení Děti Země vyhlásilo na pátek 22. září čtrnáctý ročník českého Dne bez aut společně se sedmým ročníkem Evropského dne bez aut a pátým ročníkem

 

Evropského týdne mobility, které u nás koordinuje Ministerstvo životního prostředí.

K akci se může přihlásit kdokoliv, komu není negativní vliv dopravy na životní prostředí a zdraví lidí lhostejný. Nejlépe tento den, či aspoň během týdne od 16. září do 22. září, je možné uspořádat jakoukoliv veřejnou akci jako dopravní seminář, výtvarnou soutěž pro děti, jízdu na kole, výstavu, besedu, apod. Zároveň se k akci může připojit každý jednotlivec. Stačí na internetové stránce www.detizeme.cz/denbezaut vyplnit příslušný formulář a po celý páteční den použít ke své přepravě například veřejnou dopravu, bicykl nebo vlastní nohy.

Partnerem jsou již sedmým rokem České dráhy, a. s., které v rámci těchto akcí připravují podpůrné aktivity. Kromě tradičního Dne železnice, který se uskuteční v letošním roce v sobotu 23. září, se České dráhy zapojují v Českých Budějovicích a v Praze samostatnými akcemi přímo v rámci Dne bez aut a Evropského týdne mobility. V Českých Budějovicích se v pátek 22. září uskuteční ve spolupráci s Magistrátem města a BESIPem jízda zručnosti se zaměřením na techniku jízdy a znalosti dopravních značek. České dráhy v rámci tohoto projektu poskytnou 8 pánských a 4 dámská kola ze své půjčovny. Nejlepší účastníci jízdy zručnosti budou odměněni zajímavými cenami všech partnerů.

Zdroj : www.cd.cz

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 25.05.

25°C
12°C

Neděle 26.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
26.8% (20484)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.8% (14355)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14467)

Last minute
18.1% (13872)

Prostřednictvím internetu
17.5% (13376)

Celkem hlasů: 76554

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.