E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Sobota, 18. 05. 2024
Svátek slaví Nataša
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

18.09.2006

Zajímavosti z České republiky

Česko se představí na dosud největší prezentaci ve Vídni

 

Ukázat se rakouským sousedům a odhalit pro ně nečekané zajímavosti z České republiky je cílem velké prezentace země ve Vídni pod heslem "Tschechien neu entdecken" (Nově objevit Česko).

 

Na akci, která se koná 28. až 30. září, představí ve vídeňském komplexu Am Hof všech 14 krajů své potenciální turistické cíle, pamětihodnosti a utajené přírodní krásy, kulinářské speciality i kulturní bohatství. Podle ředitele Českého centra ve Vídni Marcela Sauera se Česká republika v Rakousku v takovém rozsahu představí poprvé.
Českou republiku ročně navštíví 750.000 Rakušanů, ale "většinou tam jenom poobědvají, prohlédnou si nějaký hrad a jedou domů," posteskla si dnes rakouským novinářům ředitelka vídeňské odbočky agentury CzechTourism ve Vídni Nora Dolanská. Skutečných turistů, kteří v Česku přespí alespoň jednu noc, do Česka z Rakouska zavítá jen 288.000, uvedla. Téměř neobjevené pro zahraniční turisty zůstávají zejména Vysočina a severní Čechy.
"Česko kromě Prahy není v módě a turistika je módní záležitostí. ČR nikdy nebude zemí, kam lidi jezdí na dlouhodobou dovolenou," řekla Dolanská. "Bohužel k tomu přispívá i to, že služby jsou ve strašném stavu a obecně si neumíme turistů vážit. Byli bychom nejradši, kdyby nám peníze poslali poštou a zůstali doma," kritizovala Dolanská.
"Třetina Rakušanů nepovažuje Česko za zajímavou zemi," doplnil Sauer. Pořadatelé z agentury CzechTourism se proto chtějí zaměřit i na méně známé rysy jednotlivých regionů. V jednotlivých dřevěných stáncích vídeňského Am Hofu budou moci zájemci ochutnat české koláče, klobásy a zapít je českým pivem nebo jihomoravským vínem. V restauraci Böhmerwald se budou podávat polévky a hlavní jídla české kuchyně.
Renomovaní čeští řemeslníci představí typické výrobky jako dřevořezby a ručně dělaný papír. Lákadlem pro návštěvníky by měla být bohatá tombola. Úspěšní řešitelé vědomostního kvízu o České republice dokonce budou mít šanci vyhrát třítýdenní pobyt pro dvě osoby v jednom z pražských pětihvězdičkových hotelů. Soutěžní kupon s otázkami vyjde v rakouském deníku Heute 27. září.
Na prezentaci vystoupí hudební skupiny nejrůznějších žánrů od folku, přes swing až po klasickou operu. V pátek 29. září Rakušanům zapěje slavná sopranistka Eva Urbanová.
"Akce se koná těsně před rakouskými volbami (1. října). Termín jsme vybrali s ohledem na svátek sv. Václava. Ještě nevíme, jak se to projeví, ale doufáme, že přijde kolem 5000 lidí," řekla Dolanská.

Zdroj : ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Neděle 19.05.

25°C
12°C

Pondělí 20.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
26.9% (20316)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (14140)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14285)

• Last minute
18.1% (13685)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (13174)

Celkem hlasů: 75600

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.