E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 29. 03. 2024
Svátek slaví Taťána
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

14.08.2006

Žatecko

Slavnosti chmele a piva s nejdelší tradici v ČR

 

49. ročník: pátek 1. a sobota 2. září 2006 v Žatci
Dočesná v Žatci, slavnost chmele a piva je tradičně vrcholnou akcí královského města, které v roce 2004 oslavilo 1000 let

 

od první písemné zmínky. Slavnosti se konají pravidelně první pátek a sobotu v měsíci září a vstupné pro oba dny je zdarma.
Tato akce vznikla původně jako oslava dočesání posledního chmelového štoku a v průběhu let doznávala mnoha proměn. V dnešní podobě se těžištěm oslav a zábavy stalo centrální náměstí Svobody, kde je před radnicí umístěno hlavní pódium, na kterém se po oba dny střídají zábavné pořady především hudebních žánrů. Nedílnou součástí jsou chmelové a pivní soutěže, mezi nejoblíbenější patří ruční česání chmele a tanec s korbelem piva na hlavě. Výjimečnost programu umocňuje historická divadelní scénka jejímž vyvrcholením je pasování vybraného pěstitele do rytířského stavu a dekorování jej chmelovým věncem, slavnostní narážení pivního sudu a strhnutí posledního štoku v nejmenší chmelnici na světě, která se nachází přímo na žateckém náměstí.
Mezi zajímavé doprovodné akce náleží tradiční výstava drobného zvířectva, burza pivních etiket, volejbalový turnaj a v posledních letech aktivity a.s. Chrám chmele a piva, každoroční vytvoření rekordu v délce hada z pivních kelímků a recesní expozice Muzea Homolupulů s nejstarším pivařem Lojzou Lupulínem v Husitské baště.

Zdroj : docesna.cz

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 30.03.

25°C
12°C

Neděle 31.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19828)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13734)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13894)

Last minute
18.1% (13263)

Prostřednictvím internetu
17.3% (12735)

Celkem hlasů: 73454

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.