E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Úterý, 21. 05. 2024
Svátek slaví Monika
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

04.08.2006

Cestování

Zájezdy na zbytek léta jsou téměř vyprodané

 

Zájezdy do zahraničí na zbytek letošního léta jsou již téměř vyprodané. Uvedly to v anketě ČTK oslovené cestovní kanceláře. Ve srovnání s loňskem je v tuto dobu prodej výrazně vyšší, větší zájem

 

než v předchozích letech je také o zářijové termíny, dodávají CK.
Za celý rok podle odhadů vycestuje do zahraničí přes čtyři miliony lidí, což by byl meziroční růst o pět až sedm procent. Z nich asi 1,4 milionu využije služeb CK.
Z nabízených letních zájezdů mají nyní CK k dispozici řádově deset až 15 procent, zbytek je vyprodán. Ze zářijových termínů je k dispozici ještě asi 30 procent původní nabídky CK.
Podle analytika cestovního ruchu Jaromíra Beránka ale už do konce prázdnin prodej dál růst nebude. Řada státních zaměstnanců totiž vyčkává na vyjasnění politické situace v zemi a nedovolí si v současné "nejisté" době vzít dovolenou. Pokud se ale politici na podobě nové vlády v dohledné době dohodnou, začnou se podle Beránka dobře prodávat zájezdy v podzimních termínech.
Podle obchodního ředitele CK Exim Tours Jana Koláčného byl letos nebývalý zájem o termín na přelomu srpna a září. Turisté zřejmě využívali toho, že část zájezdu mimo prázdniny pořídí za nižší cenu.
Čedok zase podle mluvčího Tomáše Brejchy letos prodal až o deset procent více zájezdů dlouho před odjezdem, kdy lidé využívali slevy za včasný nákup. Poptávka po výprodejových zájezdech na poslední chvíli tak je letos menší.
Fischer má vyprodané některé termíny v polovině srpna. Podle mluvčího Dana Plovajka je ve srovnání s loňským rokem nyní prodej vyšší až o 20 procent. Vyprodanost kapacit je větší dokonce o 40 procent, dodal.
Nejlépe se prodává Chorvatsko a Bulharsko, řekl Brejcha. Po pomalejším náběhu kvůli výskytu ptačí chřipky na jaře je nyní na slušné úrovni prodej zájezdů do Turecka, dodal Koláčný. Vyšší než obvykle je prodej zájezdů do přímořských turistických oblastí zemí EU. Z nich je podle Plovajka největší zájem o řecké a španělské ostrovy. Naopak stagnuje Egypt a Tunisko.

Zdroj : ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Středa 22.05.

25°C
12°C

Čtvrtek 23.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
26.9% (20342)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (14167)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14314)

• Last minute
18.1% (13710)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (13204)

Celkem hlasů: 75737

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.